Michael har nu gått om danska kronor.
1 av 3
Michael har nu gått om danska kronor. - Foto: TT / Press
Han berättar själv att han hade dyslexi och svårt i skolan.
2 av 3
Han berättar själv att han hade dyslexi och svårt i skolan. - Foto: Press
Han har precis sålt sina andelar av sitt företag Casa.
3 av 3
Han har precis sålt sina andelar av sitt företag Casa. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Han har dyslexi och hade svårt i skolan – nu är han en av Danmarks rikaste

Han är riktigt framgångsrik och vägrar låta sin dyslexi stoppa honom.


Michael Mortensen är ett perfekt exempel på att det inte krävs akademiska titlar för att bli framgångsrik. Han är en av Danmarks rikaste personer, skriver danska BT.

Han sålde precis 60 procent av byggföretaget Casa. Tidigare har Michael tagit del i andra stora affärer inom byggvärlden. Efter att han jobbat med HusCompagniet grundade han Casa. Som nu alltså är sålt.

Själv har Michael dyslexi och avslöjar för BT att han hade extrema svårigheter i skolan. Istället fokuserade han på att bli så bra han kunde inom byggindustrin.

Som 14-åring grundade han sitt första företag och som 15-åring tjänade han mer än sin lärare. Vid 13 års ålder började han jobba som snickare i pappans företag.

Michael är nu en av Danmarks 100 rikaste personer. Enligt uppgifter ska han vara god för 1,3 miljarder danska kronor. Och efter försäljningen av företaget lär den siffran ha stigit en hel del.

I Sverige har det skrivits om Malte som inte fick hjälp på nationella proven, trots sin dyslexi. Det har även funnits ett fall där fel diagnos placerade en kille i särskola.

/
/
Rik
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.