Heather med Jacob, till vänster är hon med sin syster.
1 av 5
Heather med Jacob, till vänster är hon med sin syster. - Foto: Privat
Jacob hann ta livet av sig innan han kunde dömmas för mordet på Heathers syster.
2 av 5
Jacob hann ta livet av sig innan han kunde dömmas för mordet på Heathers syster. - Foto: Privat
Heather och Kimberly.
3 av 5
Heather och Kimberly. - Foto: Privat
Heather säger att det har varit väldigt svårt att förstå att mannen hon älskat, tog livet av hennes syster.
4 av 5
Heather säger att det har varit väldigt svårt att förstå att mannen hon älskat, tog livet av hennes syster. - Foto: Privat
Heather och Jacob.
5 av 5
Heather och Jacob. - Foto: Privat

Dödade sin flickväns syster – hyrde flygplan för att slänga kroppen i Atlanten

När Heather Nasakaitis syster Kim hittades stod det klart att hon hade mördats. Heather hade aldrig någonsin kunnat tänka sig vem som låg bakom hennes systers tragiska försvinnande.


När Heather Nasakaitis 16-åriga syster Kimberly Holton, försvann var det inte många som höjde på ögonbrynen. Det hände den 29 september 2003. Kimberly hade rymt hemifrån många gånger förut, men alltid kommit tillbaka. Den här gången skulle det vara annorlunda.

Den 9 oktober hittades Kimberlys livlösa kropp i Atlanten, en bra bit ifrån där hon bodde. Hon hade en hård kedja runt foten vilket inte lämnade några frågetecken om vad som hänt – hon hade blivit mördad, skriver Cosmopolitan.

När Heather fått det hemska beskedet ringde hon direkt sin pojkvän Jacob Jones. Han svarade inte. Heather tyckte att det var konstigt eftersom han alltid ha sin telefon i närheten. Hon skickade SMS och spelade in ett meddelande på hans telefon, men hon fick aldrig någon respons.

Nästa dag hade hon fortfarande inte fått tag på sin pojkvän och bestämde sig för att åka till hans hus.

– När han kom till dörren frågade jag om han inte fått mitt meddelande och han sa ”Jo, men måste vi prata om det?”.

Några tafatta ögonblick senare kramade han Heather, gav henne en puss och slängde dörren i hennes ansikte.

– Jag var chockad och sårad men just då trodde jag att han var kall för att han ogillade Kim så mycket, säger Heather till Cosmopolitan och fortsätter:

– Han hatade henne så mycket att han inte ville komma hem till oss om hon var där.

Heather åkte hem där hon tittade på nyheter om sin systers mord, i hopp om att hon skulle få reda på någonting. Några dagar senare fick polisen den första riktiga ledtråden – en övervakningsfilm som visade mannen som köpte fotkedjan.

– Jag kunde inte tro mina ögon. Det var Jacob. Jag visste det genom att bara se honom lägga upp sin plånbok, hur han gick.

Hon skickade direkt mejl till Jacob ”snälla säg att det inte är du, jag behöver veta”.

Bildkälla: Privat

Men hennes inkorg ekade tom. Fyra dagar senare mötte hon honom för lunch och ville prata om sin syster, men han svarade att han inte kunde eftersom han anlitat en advokat.

– Vid det här laget trodde jag inte att det var han. Jag visste att bandet från affären fanns men jag kunde inte tro att den kille som jag älskat och dejtat i två år – och som jag ville gifta mig med i framtiden – skulle döda någon.

Det sista han sa till Heather var att han älskade henne och att han skulle ringa henne på kvällen. Ett samtal kom aldrig.

Två dagar senare fick hon höra att det svärmade med poliser i Jacobs bostad. En polis kom och knackade på hos Heather.

– Han sa att han hade dåliga nyheter, att Jacob var död. Att han hade skjutit sig själv, säger hon till Cosmopolitan.

Heather föll till marken, helt förstörd.

Senare fick Heather av en vän, reda på att hennes Jacob och hennes syster egentligen var kära. Att de hade haft sex på ett hotellrum och vännen hade tittat på. Sen hade han också haft sex med systern. Efter att Kim hade duschat gav sig Jacob på henne med en kudde. Jacob sa åt vännen att hjälpa honom och tillsammans såg de Kims liv sakta försvinna, skriver Cosmopolitan.

De virade in systerns kropp i en filt och Jacob chartrade ett litet plan för att kasta kroppen i havet.

Vad som egentligen hände den där natten kan ingen riktigt veta, eftersom både Kim och Jacob är döda. Vad gäller vännen som ska ha deltagit i mordet så blev han åtalad för mord.

– Det har tagit väldigt lång tid för mig att inse att en person som jag älskade och litade på, tog min syster liv, säger hon till Cosmopolitan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Stoppa nya vinstdrivande friskolor

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Kreml rasar över ett franskt beslut att beslagta ett litet palats i Frankrike som ägs av den ryske affärsmannen Artur Otjeretnyj.

Missa inte att ansöka om det här – innan du går i pension

När det är dags att gå i pension är det viktigt att ha koll på hur du går tillväga för att få din pension utbetalad, då det inte sker per automatik. Men vad skiljer egentligen de olika pensionsdelarna åt? I en intervju med Nyheter24 reder pensionsekonomen Dan Adolphson-Björck ut just det.