Torsdag 30 Jun
Stockholm

Självmordsbomben smällde "för tidigt" – dödade åtta terrorister

Åtta talibaner dog.
1 av 3
Åtta talibaner dog. Foto: TT / Twitter
Efter att en självmordsbomb sprängdes innan det var tänkt.
2 av 3
Efter att en självmordsbomb sprängdes innan det var tänkt. Foto: Twitter
Från staden Kurduz.
3 av 3
Från staden Kurduz. Foto: TT

Helt plötsligt smällde bomben innan målet var säkrat.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Åtta talibaner dödades när de gjorde sig redo för självmordsattacker i den afghanska staden Kurduz, skriver Khaama Press.


Flera nyhetskällor skriver att det var åtta terrorister som dödades när en bombväst helt plötsligt sprängdes.

När en av bomberna sprängdes skapade det en slags kedjereaktion så att samtliga bomber också smällde. Ingen civil person skadades i explosionen, skriver danska Ekstrabladet.

Terrororganisationen som ligger bakom är enligt uppgift en talibangrupp. Terrorgruppen har ännu inte tagit på sig ansvaret för den "felaktiga" detonationen.

Talibanerna har länge haft full kontroll över just staden och provinsen Kunduz men amerikanska soldater har lyckats vinna tillbaka mycket mark. Nu verkar talibangrupperna åter ha försökt att återta kontrollen över den redan skakade provinsen.

Det är inte första gången som en talibangrupp har råkat klanta till det. En grupp på tio talibaner sprängdes nyligen när de byggde en bomb. Enligt uppgifter befann sig gruppen i en moské i distriktet Andar när bomben detonerades och samtliga tio terrorister, skriver Mirror.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om terrorgruppen IS något märkliga träningsstrategi – att sparka varandra på pungen. Läs också om terrorbröderna som låg bakom attackerna i Paris som fångades på bild när de dansar ute på klubb.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.