Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon är 72 år och nybliven mamma: "Mitt liv är fullbordat"

- 11/05/2016, 10:01
Hon är 72 år och nybliven mamma.
1 av 3

Hon är 72 år och nybliven mamma.

TT NYHETSBYRÅN/Ap

Paret är otroligt olyckliga.
2 av 3

Paret är otroligt olyckliga.

Ap

De var det andra paret i 70-årsåldern som fått barn via IVF-behandling på kliniken i Indien.
3 av 3

De var det andra paret i 70-årsåldern som fått barn via IVF-behandling på kliniken i Indien.

TT NYHETSBYRÅN

Föräldrarna är det andra paret i 70-årsåldern som fått barn via IVF-behandling på kliniken. Tidigare i år blev paret föräldrar till en frisk liten pojke.

Daljinder Kaur, 72, och Mohinder Singh Gill, 79, från Indien har varit gifta i 47 år. Nyligen gjorde de något som inte många 70-åringar gör.

Den 19 april tidigare i år blev de nämligen föräldrar till en frisk liten pojke.

– Jag var ledsen för att jag inte kunde producera ett barn. Men efter ett tag tänkte vi försöka skaffa barn, ännu en gång, säger pappan till Metro UK.

För tre år sedan åkte paret till en fertilitetsklinik i Hisar, Indien, för att få påbörja sin IVF-behandling, som är en behandlingsmetod för barnlösa par.

Den nyblivna mamman är otroligt glad över sin son och de har bestämt sig för att döpa honom till Arman Singh.

– Det här var väldigt viktigt för oss, jag kan leva lycklig nu. Mitt liv är fullbordat, säger mamman.

Mannen som driver kliniken försökte först att undvika fallet med tanke på att mamman var så svag. Men resultaten i hennes medicinska rapporter visade sig vara normala och hon var lämpad att bära ett barn.

Daljinder Kaur var den andra kvinnan i 70-årsåldern som kliniken har hjälpt via IVF-behandling. 2006 blev en 70-åring mamma till en liten flicka, vilket gjorde henne till världens äldsta mamma då, skriver Metro UK.