Lördag 1 Okt
Stockholm

Två män gripna – misstänks ha planerat flera terrorattacker i Europa

I dag greps två män i Italien för misstankar om att planera flera terrorattacker.
1 av 4
I dag greps två män i Italien för misstankar om att planera flera terrorattacker. Foto: TT/Faksimil Twitter
Männen planerade att attackera London.
2 av 4
Männen planerade att attackera London. Foto: TT
och Paris.
3 av 4
och Paris. Foto: TT
De planerade även att slå till i Rom.
4 av 4
De planerade även att slå till i Rom. Foto: TT

​Tidigare i dag greps två män i 20-års åldern i Italien. De är misstänkta för att ha planerat terrorattacker i Paris, Rom och London. De är dessutom misstänkta för människosmuggling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I december uppmärksammade den italienska polisen att männen har fotograferat “känsliga mål”, bland annat flygplatsen och flera köpcentrum, i staden Bari, som ligger i södra Italien. Då började polisen rikta misstankar mot männen, skriver Dagens Nyheter.

Senare hittades fotografier av liknande pläter i London, Paris och Rom samt bilder på vapen. Det fanns även spår från besök på extremistiska hemsidor. En lista över priser för att illegalt ta sig över Medelhavet fanns också i deras mobiltelefoner.

– Det finns en koppling mellan terrorcellen och illegal invandring, säger polischefen Colonel Vincenzo Molinese enligt Wall Street Journal.

Männen, varav den ena är asylsökande i Italien och den andra uppges vara i landet illegalt, har afghanska medborgarskap. Enligt uppgifter ska de ingå i samma terrorcell som ytterligare tre män som har anklagats för internationell terrorism och människosmuggling. Dessa är ännu inte gripna enligt DN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.