Fredag 24 Sep
Stockholm

Två män gripna – misstänks ha planerat flera terrorattacker i Europa

I dag greps två män i Italien för misstankar om att planera flera terrorattacker.
1 av 4
I dag greps två män i Italien för misstankar om att planera flera terrorattacker. Foto: TT/Faksimil Twitter
Männen planerade att attackera London.
2 av 4
Männen planerade att attackera London. Foto: TT
och Paris.
3 av 4
och Paris. Foto: TT
De planerade även att slå till i Rom.
4 av 4
De planerade även att slå till i Rom. Foto: TT

​Tidigare i dag greps två män i 20-års åldern i Italien. De är misstänkta för att ha planerat terrorattacker i Paris, Rom och London. De är dessutom misstänkta för människosmuggling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I december uppmärksammade den italienska polisen att männen har fotograferat “känsliga mål”, bland annat flygplatsen och flera köpcentrum, i staden Bari, som ligger i södra Italien. Då började polisen rikta misstankar mot männen, skriver Dagens Nyheter.

Senare hittades fotografier av liknande pläter i London, Paris och Rom samt bilder på vapen. Det fanns även spår från besök på extremistiska hemsidor. En lista över priser för att illegalt ta sig över Medelhavet fanns också i deras mobiltelefoner.

– Det finns en koppling mellan terrorcellen och illegal invandring, säger polischefen Colonel Vincenzo Molinese enligt Wall Street Journal.

Männen, varav den ena är asylsökande i Italien och den andra uppges vara i landet illegalt, har afghanska medborgarskap. Enligt uppgifter ska de ingå i samma terrorcell som ytterligare tre män som har anklagats för internationell terrorism och människosmuggling. Dessa är ännu inte gripna enligt DN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela