Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera skolor i USA har evakuerats – på grund av hot

Flera skolor har evakuerats i USA.

Flera skolor har evakuerats i USA.

TT bild

Nyheter | 23/05/2016 21:47

Flera skolor i Colorado, Utah, Iowa och Montana har evakuerats på grund av anonyma hot.

Incidenten började vid 14.30, lokal tid, i de amerikanska delstaterna. Då började hot mot skolor i Colorado, Utah, Iowa och Montana få hot. Vad för hot vet man fortfarande inte, skriver BNO news.

Flera skolor i dessa delstater har nu evakuerats. En skola i Colorado har vad man vet, mottagit hot om en bomb på skolan.

Sökte igenom byggnaden

En skola i San Diego, Kalifornien, har också nåtts av hot och den har låsts. Ingen kan komma in och ingen kan komma ut. Även en skola i New York har låst på de här sättet.

Enligt San Diego Union-Tribune mottog skolan i San Diego två bombhot via telefonen redan på morgonen. Skolan söktes igenom men ingen bomb hittades. Eleverna kunde sedan släppas och gå på lunch.

Även en skola i Montana har evakuerats på grund av hot. Studenterna och personalen befinner sig nu utanför skolan och är i säkert förvar, skriver BNO news.

Samband oklart

En skola i Washington har också mottagit hot. Om alla dessa hot hänger ihop är i nuläget oklart.

Enligt KKTV kan skolorna ha blivit utsatta för så kallade "robocalls" – färdiginspelade meddelande som sköts av en dator.

Hot i Storbritannien

Tidigare i dag stängdes 26 skolor i Storbritannien på grund av samma anledning – "robocalls". Flera elever fick dras ut ur sina klassrum i skolor runt hela landet eftersom de mottagit hot via telefon.

Dessa hot ska ha hänt under ett nationellt prov. I ett telefonsamtal ska en anonym man ha sagt om och om igen att "granatsplitter skulle slita huvudet av eleverna", skriver Daily Mail.