Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han hängde upp en skylt i sitt charkuteri – anklagas för grov rasism

- 25/05/2016, 23:50
Hans meddelande har blivit anklagat för rasism.
1 av 3

Hans meddelande har blivit anklagat för rasism.

Google Maps / Twitter

Butiken som säljer chark-varor ligger i Australien.
2 av 3

Butiken som säljer chark-varor ligger i Australien.

Google Maps

Skylten.
3 av 3

Skylten.

Twitter

Efter kritiken känner sig styckaren att han måste plocka ner skylten – som han inte menar är rasistiskt.

En styckmästare satte upp en skylt i sitt charkuteri som väckt en hel del starka reaktioner. Hans meddelande har blivit anklagat för att vara rasistiskt.

Bildkälla: Twitter

På skylten går att läsa; "om du äter två remsor av Rapley's prisbelönta bacon till frukost minskar risken att du blir en självmordsbombare med 100 procent".

Ägaren till butiken i Narooma, Australien, Jeff Rapley, menar att det inte alls är rasistiskt – och att försäljningen av bacom har ökat drastiskt sedan skylten.

Till lokala Narooma News säger han att han "definitivt inte är en rasist och att han inte menade att någon skulle ta illa upp".

Trots det har skylten ändå plockats ner eftersom kritiken var för stark. Detta efter att bilden delades som en löpeld på sociala medier. Och som nämnt tidigare anklagats för att hetsa mot muslimer och judar som inte äter fläskkött.

En Twitter-användare skriver att "den här butiken kommer att gå under". En annan tycker att "det här var ju ganska kul – folk måste sluta bli så kränkta", skriver Mirror.