Den japanska pojken Yamato Tanookas, 7, var försvunnen sedan i lördags.
1 av 6
Den japanska pojken Yamato Tanookas, 7, var försvunnen sedan i lördags. - Foto: Privat / TT Nyhetsbyrån
Hans föräldrar sa först att pojken hade försvunnit, men erkände efter ett tag att de medvetet hade lämnat honom ensam som straff för att han hade kastat sten.
2 av 6
Hans föräldrar sa först att pojken hade försvunnit, men erkände efter ett tag att de medvetet hade lämnat honom ensam som straff för att han hade kastat sten. - Foto: Privat
Nu har han hittats i en militärbarack, bara några kilometer från där han försvann.
3 av 6
Nu har han hittats i en militärbarack, bara några kilometer från där han försvann. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Sjuåringens föräldrar har bett om ursäkt för att de lämnade pojken ensam, och säger att de gick för långt.
4 av 6
Sjuåringens föräldrar har bett om ursäkt för att de lämnade pojken ensam, och säger att de gick för långt. - Foto: TT Nyhetsbyrån
"Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till människorna på hans skola, personerna i räddningsinsatsen och alla andra som det här orsakat problem", sa pappan Takayuki Tanooka under en känslosam pressträff.
5 av 6
"Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till människorna på hans skola, personerna i räddningsinsatsen och alla andra som det här orsakat problem", sa pappan Takayuki Tanooka under en känslosam pressträff. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Här är en madrass som pojken använde.
6 av 6
Här är en madrass som pojken använde. - Foto: TT Nyhetsbyrån

7-årig pojke lämnades ensam i skogen som straff – nu har han hittats

Pojken lämnades ensam av sina föräldrar som straff. Nu har de bett om ursäkt.


7-åriga Yamato Tanookas föräldrar sa först att pojken hade försvunnit, men erkände efter ett tag att de medvetet hade lämnat honom ensam som straff för att han hade kastat sten.

Nu har han hittats – i en militärbarack nära Shikabe i norra Hokkaido i Japan, bara några få kilometer från där han försvann, skriver BBC News.

Sjuåringens föräldrar har bett om ursäkt för att de lämnade pojken ensam, och säger att de gick för långt.

– Min överdrivna handling tvingade min son till en smärtsam upplevelse. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till människorna på hans skola, personerna i räddningsinsatsen och alla andra som det här orsakat problem, säger pappan Takayuki Tanooka.

Pojkens pappa Takayuki Tanooka ber om ursäkt för att ha övergett sin son. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

– Jag har gett all min kärlek till min son, men från och med nu kommer jag att göra mer tillsammans med honom. Jag vill skydda honom medan han växer upp, säger Takayuki Tanooka.

Pressträffen var känslosam. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Räddningsinsatsen har pågått i en vecka. Eftersom pojken ännu inte hade hittats började man förlora hoppet. Men på fredagsmorgonen hittades han alltså i en militärbarack.

I den här militärbaracken hittades pojken. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Han var lite hungrig, men mådde i övrigt bra.

Här är en madrass som pojken använde. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Pojkens försvinnande har startat en debatt om straff och disciplin för barn i Japan. Enligt polisen kan föräldrarna nu åtalas för vårdslöshet, skriver BBC News.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!