1 av 4
- Foto: TT
2 av 4
- Foto: AP
3 av 4
- Foto: AP
4 av 4
- Foto: Marcus Ericsson/TT

Ny flygstrejk – populära semestermål drabbas

Sas flygstrejk har knappt hunnit ta slut förrän nya orosmoln dyker upp.


Nu när Sas-piloternas flygstrejk slutat trodde du kanske att allt skulle vara frid och fröjd? Nej, nu kommer nästa kalldusch för svenska semesterfirare.

Nu är det nämligen grekiska flygplatsarbetare som bestämt sig för att strejka. På måndag kommer en femdagarsstrejk inledas, skriver Aftonbladet. Anledningen är att markpersonalen protesterar mot att grekiska myndigheter hyrt ut 14 flygplatser på öarna till tyska transportföretaget Fraport, enligt Aftonbladet.

Det är dock fortfarande oklart exakt vilka grekiska resmål som kommer drabbas.

– Vi har inte så mycket information ännu, men vi räknar med att det kommer att bli som tidigare år, att det innebär lite trafikstörningar, i form av förseningar och eventuella omdirigeringar till en annan flygplats, säger Jenny Boström, pressansvarig på Apollo, till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna uppåt

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

"Flera bilar i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.