En kyrka i Århus vill stoppa skilsmässor genom att erbjuda alla nygifta 15 timmar parterapi.
1 av 3
En kyrka i Århus vill stoppa skilsmässor genom att erbjuda alla nygifta 15 timmar parterapi. - Foto: Giphy/TT
"Vi måste konstatera att det är lättare sagt än gjort. Det finns ett högt skilsmässotal, så vi tror att det är bra om kyrkan kan erbjuda något även efter ceremonin" säger Flemming Lindelöf Rasmussen.
2 av 3
"Vi måste konstatera att det är lättare sagt än gjort. Det finns ett högt skilsmässotal, så vi tror att det är bra om kyrkan kan erbjuda något även efter ceremonin" säger Flemming Lindelöf Rasmussen. - Foto: TT
Projektet stöds ekonomiskt av en privat fond, som därmed gör det möjligt att ge terapin. Under våren har redan 15 par gått i terapin, och ännu fler väntas i höst.
3 av 3
Projektet stöds ekonomiskt av en privat fond, som därmed gör det möjligt att ge terapin. Under våren har redan 15 par gått i terapin, och ännu fler väntas i höst. - Foto: TT

Här är kyrkans nya metod för att stoppa skilsmässor

Kyrkan tror att de kan bekämpa skilsmässor, och ger bort parterapi i bröllopsgåva.


En kyrka i Århus i Danmark vill bekämpa skilsmässor, och har bestämt sig för att prova en ny metod. Som bröllopsgåva får alla nygifta 15 timmars förebyggande parterapi, skriver DR.

Resultatet ser bra ut.

– Genom hela projektet har vi fått positiv feedback från par som har funnit bra verktyg för att möta utmaningarna i förhållandet som kommer med tiden, säger sekretariatsledaren Flemming Lindelöf Rasmussen från samfundet i Århus, till DR.

Han understryker att kursen varken är politisk eller religiös. Men det krävs att hålla liv i relationen, eftersom de nygifta har lovat varandra trohet i både goda och dåliga tider, menar han.

– Vi måste konstatera att det är lättare sagt än gjort. Det finns ett högt skilsmässotal, så vi tror att det är bra om kyrkan kan erbjuda något även efter ceremonin, säger Lindelöf Rasmussen.

Projektet stöds ekonomiskt av en privat fond, som därmed gör det möjligt att ge terapin. Under våren har redan 15 par gått i terapin, och ännu fler väntas i höst, skriver DR.

Om du funderar på att gifta dig finns det faktiskt en särskild tid i livet som är lämpligare, för att minska risken för skilsmässa. Det finns också anledningar till varför småbarnsföräldrar skiljer sig – är du medveten om dem kan du minska risken för dem.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du terapi kan hjälpa mot skilsmässor?
Tack för din röst!