Historien bakom bilden på den här treåriga flickan är förkrossande

Stacy tog en bild på sin treåriga dotter, först för att hon tyckte att det var lustigt att hon klättrat upp där.


När Stacey Wehrman Feeley såg sin 3 år gamla dotter stå på toalettstolen plockade hon fram mobilen för att ta en bild och skicka till sin man.

Först tyckte Stacey nämligen att det var roligt – men det vara inte länge. När hennes dotter berättade varför hon klättrat upp på toaletten fick mamman en chock, skriver Cosmopolitan.

”Hon gjorde så som de övat på förskolan om man är instängd i ett badrum under ett krisläge”, skriver Stacy tillsammans med bilden på Facebook. Med krisövning, eller ”lockdown drill”, menas i det här fallet när en person med till exempel skjutvapen har tagit sig in i skolan.

Stacy riktar sitt Facebook-inlägg till amerikanska politiker och lagstiftningen kring vapenkontroll.

”Politiker – ta en titt. Det här är ditt barn, era barn, era barnbarn, era barnbarnsbarn och framtida generationer. De kommer att leva sina liv och växa upp i den här världen baserat på era beslut”, skriver hon.

Stacy skriver att hon vet att hårdare vapenlagar inte kommer att innebära att alla brott försvinner, men hon menar ändå att det är värt ett försök. ”Vem vet om vi inte provar?”, skriver hon.


/
USA
/
Borde USA införa hårdare vapenlagar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

EU-pengar till UNRWA

EU-kommissionen betalar ut 50 miljoner euro – drygt en halv miljard kronor – i stöd till FN:s palestinaorgan UNRWA, meddelas i ett pressmeddelande.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.