Historien bakom bilden på den här treåriga flickan är förkrossande

Stacy tog en bild på sin treåriga dotter, först för att hon tyckte att det var lustigt att hon klättrat upp där.


När Stacey Wehrman Feeley såg sin 3 år gamla dotter stå på toalettstolen plockade hon fram mobilen för att ta en bild och skicka till sin man.

Först tyckte Stacey nämligen att det var roligt – men det vara inte länge. När hennes dotter berättade varför hon klättrat upp på toaletten fick mamman en chock, skriver Cosmopolitan.

”Hon gjorde så som de övat på förskolan om man är instängd i ett badrum under ett krisläge”, skriver Stacy tillsammans med bilden på Facebook. Med krisövning, eller ”lockdown drill”, menas i det här fallet när en person med till exempel skjutvapen har tagit sig in i skolan.

Stacy riktar sitt Facebook-inlägg till amerikanska politiker och lagstiftningen kring vapenkontroll.

”Politiker – ta en titt. Det här är ditt barn, era barn, era barnbarn, era barnbarnsbarn och framtida generationer. De kommer att leva sina liv och växa upp i den här världen baserat på era beslut”, skriver hon.

Stacy skriver att hon vet att hårdare vapenlagar inte kommer att innebära att alla brott försvinner, men hon menar ändå att det är värt ett försök. ”Vem vet om vi inte provar?”, skriver hon.


/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde USA införa hårdare vapenlagar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".