Onsdag 23 Jun
Stockholm

Norsk kvinna blev misshandlad i Dubai – hålls kvar medan förövaren fick åka hem

Kvinnan blev misshandlad i Dubai och anmälde misshandeln samt postade bilder på Facebook.
1 av 3
Kvinnan blev misshandlad i Dubai och anmälde misshandeln samt postade bilder på Facebook. Foto: TT / Wikimedia
Därför hålls hennes pass kvar av polisen.
2 av 3
Därför hålls hennes pass kvar av polisen. Foto: Wikimedia
Kvinnan har inte träffat sin son på över en månad.
3 av 3
Kvinnan har inte träffat sin son på över en månad. Foto: Ap

Kvinnan la ut bilder på sina skador på Facebook och hålls kvar i landet då hennes pass är i förvar.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 37-årig kvinna från Norge var på besök i Dubai som ligger i Förenade Arabemiraten tillsammans med en manlig vän i mitten av maj. Då blev hon misshandlad av sin medresenär.

Snabbt tillkallades polis och ambulans. Kvinnan fick rådet att anmäla misshandeln. Men när kvinnan postade bilder på sina skador anmälde den manlige medresenären kvinnan för kränkning, skriver norska Verdens Gang.

Polisen beslagtog då båda personernas pass. Någonting som alltid händer när utländska medborgare är misstänkta för brott.

För mannen gick det snabbt och han lyckades få en person att betala och gå i borgen för honom så att han kunde resa tillbaks ganska så snart inpå. Kvinnan blev dock kvar och polisen har fortfarande hennes pass i förvar.

– Straffet för kränkning i sociala medier är böter eller fängelsestraff, säger kvinnan till VG.

Kvinnans familj och vänner har samlat ihop till summan som krävs för borgen. När kvinnan gick till polisen med borgenären kom skräckbeskedet. Hon får komma tillbaka nästa vecka.

– Det verkar något absurt över att offret blir satt i husarrest eftersom hon har namngett förövaren. Han får däremot borgen och kan resa till Norge redan innan rättegången, säger kvinnans advokat John Christian Elden till VG.

Kvinnan ångrar stort att hon anmälde mannen och berättar för VG att hon inte sett sin son på en och en halv månad. Hon förlorar också inkomst från sitt jobb som frisör.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela