Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gängkrig och skottlossning på svenskarnas väg till OS i Rio

- 22/06/2016, 13:18

Här är vägen alla svenska idrottare kommer ta för att komma till arenorna under OS i Rio. Vägen är fylld av krypskyttar och våld tillhör vardagen.

Det är chockerade bilder från motorvägen i Rio som har kommit att kallas ”Highway of terror”. En man skjuter på bilarna från en bro och billisterna tvingas söka skydd. Tyvärr är det inte en enstaka händelse, gängkrig och skjutningar tillhör vardagen på den här vägsträckan.

Just den här vägen är viktig under sommar-OS senare i sommar, alla utövare och alla fans kommer åka här för att ta sig in till arenorna där spelen hålls. Red Line, som vägen formellt heter, går mellan den olympiska byn och arenorna närmare stan.

Den senaste tiden har våldsbrotten ökat, framför allt är det kidnappningar som ökat och nu finns en oro inför OS. En rik och känd person som kidnappas kan ge mycket pengar till gängen i lösensumma.

Den 13 mil länga sträckan har många broar och i den här videon ser man en man skjuta rakt ner bland bilarna vilket tvingar bilisterna att fly för sina liv.

Vad polisen Brasilien ska göra vet ingen, de har under den senaste tiden fått mycket kritik för att de inte lyckas motverka brottsligheten tillräckligt mycket. Bland annat blev ett fall med en gängvåldtäkt väldigt uppmärksammat.