Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här räddar de 1000 hundar från att bli festivalmat

- 23/06/2016, 12:30

Hundarna förvarades i en mörk källare och var väldigt rädda när aktivisterna räddade dem.

En känslosam video fångar ögonblicket när djurrättsaktivisterna från The Animal Hope and Wellness Foundation räddar hundarna från att bli slaktade under Yulin-festivalen i Kina.

Festivalen, som inleds under fredagen, är en matfestival och framför allt är det kött från hundar man äter. Handlare kommer från hela landet för att tillaga och sälja mat.

På videon kan man se hur hundarna verkar ha förvarats i ett mörkt rum, många av hundarna ser riktigt rädda och förvirrade ut. Många hundar har transporterats flera tusen mil för att hamna på festivalen.

Hund är populär mat i Kina, varje år räknar man med att över 10 miljoner hundar slaktas för att hamna på tallriken.

Videon har sedan den delades på The Animal Hope and Wellness Foundations Facebook-sida setts av över 400 000 på bara några dygn.

Det finns många människor som är elaka mot djur, Nyheter24 har tidigare berättat om studenterna som plågade grisar genom att flyga runt med dem. I Kina äter man tydligen det mesta, som levande grodor.


/
Mat
/