Här är videon som visar att vardagsrasismen ökat efter Brexit

Många vittnar om rasistattacker och hårdare ord mot invandrare efter att Storbritannien röstat om att lämna EU.


Innan Storbritanniens folkomröstning om landet skulle vara kvar eller lämna EU varnade experter för att rasismen i landet skulle öka om landet bestämde sig för att lämna. Folket sa sitt och tyckte med knapp marginal att det var dags att lämna EU.

Redan nu vittnar många på sociala medier om hur tonen mot invandrare och rasifierade har hårdnat. Rasisterna och de främlingsfientliga tar beslutet om att lämna EU som en anledning till att kasta ut alla som inte är födda i landet.

I klippet ovan kan man se två händelser, en bilförare tycker att en annan ska åka hem till landet han kom från. Trots att personen säger att han är född i Storbritannien fortsätter mannen kasta ur sig rasistiska saker och ifrågasätter varför den andra mannen inte pratar ”riktig” engelska.

I det andra klippet är det en stor grupp rasister och nationalister som demonstrerar helt öppet utanför en moské i Newcastle. Gruppen skriker att invandringen ska stoppas och utvandringen kan börja. Fler moskébesökare filmar händelsen tills polisen ber dem gå. Polisen menar att det bara blir värre om de är kvar på platsen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Washington tog sista slutspelsplatsen

Landskrona: Polisen rapporterar om detonation

"Mindre detonation på Östergatan", skriver polisen på sin hemsida.

Milei slutar resa med reguljärflyg

1 timme sedan
Argentinas president Javier Milei kommer inte längre att resa med reguljärflyg, meddelar regeringen på tisdagen.

10 000 liter mjölk läckte vid E6

1 timme sedan
Omkring 10 000 liter mjölk läckte ut på vägbanan när en tankbil välte på en avfart från E6 i Falkenberg natten till onsdag, rapporterar Göteborgs-Posten.

Åklagare yrkar på 14 år för skott mot poliser

1 timme sedan
Åklagaren yrkar på tolv respektive 14 års fängelse för de två män som åtalats för försök till mord på fyra poliser.

Brittisk fejkporr kan ge fängelse

2 timmar sedan
Fängelse eller böter kan vänta den som skapar fejkade porrbilder i Storbritannien. Ett lagförslag ska göra det brottsligt att skapa falska sexuella bilder av människor utan deras samtycke.