Torsdag 1 Dec
Stockholm

Här är videon som visar att vardagsrasismen ökat efter Brexit

Många vittnar om rasistattacker och hårdare ord mot invandrare efter att Storbritannien röstat om att lämna EU.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Innan Storbritanniens folkomröstning om landet skulle vara kvar eller lämna EU varnade experter för att rasismen i landet skulle öka om landet bestämde sig för att lämna. Folket sa sitt och tyckte med knapp marginal att det var dags att lämna EU.

Redan nu vittnar många på sociala medier om hur tonen mot invandrare och rasifierade har hårdnat. Rasisterna och de främlingsfientliga tar beslutet om att lämna EU som en anledning till att kasta ut alla som inte är födda i landet.

I klippet ovan kan man se två händelser, en bilförare tycker att en annan ska åka hem till landet han kom från. Trots att personen säger att han är född i Storbritannien fortsätter mannen kasta ur sig rasistiska saker och ifrågasätter varför den andra mannen inte pratar ”riktig” engelska.

I det andra klippet är det en stor grupp rasister och nationalister som demonstrerar helt öppet utanför en moské i Newcastle. Gruppen skriker att invandringen ska stoppas och utvandringen kan börja. Fler moskébesökare filmar händelsen tills polisen ber dem gå. Polisen menar att det bara blir värre om de är kvar på platsen.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.