Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Självmordsdåd på flygplats i Turkiet – minst 28 döda och 60 skadade

- 28/06/2016, 21:50 -
Flera människor ska vara skadade.

Flera människor ska vara skadade.

Twitter

Minst två explosioner har inträffat på flygplatsen Atatürk Airport i Istanbul. Dödssiffran stiger och nu rapporteras det om minst 28 döda och 60 skadade.

Under tisdagskvällen kallades ett stort antal poliser och ambulanser till Atatürk Airport i Istanbul efter att två kraftiga explosioner hörts.

Explosionerna ska ha varit i anslutning till flygplatsen internationella ankomstterminal, det ska även finnas uppgifter om skottlossning utanför. Ytterligare en explosion ska ha skett utanför entrén till terminalen.

Minst 60 personer är skadade och 28 människor ska vara döda i vad som tros vara ett självmordsdåd, säger Istanbuls guvernör, enligt Reuters.

Turkiska myndigheter säger att det rör det sig om ett dåd där två misstänkta sprängde sig själva efter att polis skjutit mot dem.

– Den information jag fått indikerar att det var en terrorist vid den internationella terminalen som som först öppnade eld med en Kalashnikov och sedan sprängde sig själv, säger en talesperson för minister Bekir Bozdag, enligt Sky News.

Flygplatsen är Turkiets största med över 61 miljoner passagerare årligen, skriver Aftonbladet.

På Twitter visas bilder och videos på skräckslagna människor som flyr i panik, några skriker "get down". paneler från taket som fallit ner.