Det enda du behöver göra är att byta namn till... Mr eller Ms Burger.
Det enda du behöver göra är att byta namn till... Mr eller Ms Burger. - Foto: Svenska Dagbladet

Du kan få gratis hamburgare resten av livet – men det finns en hake

Tanken på att kunna äta gratis hamburgare hela livet får det att vattnas i munnen på många. Men smakar det så kostar det oftast också...


Det är den australiensiska lite smålyxiga hamburgerkedjan Mr Burger som dragit i gång en mycket annorlunda reklamkampanj, skriver Mashable Australia.

Om du gillar hamburgare och helst vill äta det vid varje mål mat, varje dag, men är lite rädd för kostnaden så kommer det här vara reklamkampanjen för dig, allt du behöver göra är bara – byta namn.

Ja, du lästa rätt, det är bara byta namn till... Burger.

– Det är 200 procent legitimt. För legitimt, säger Mr Burgers marknadsföringsansvarige Maleik Edwards.

Idéen till reklamkampanjen kom sig av de många seriösa och tråkiga saker som hänt i världen på sistone.

– Världsmedierna har varit kedjade vid tråkiga saker som Brexit och valet. Vi som företag tycker människor tar livet för seriöst och det här är bara ett sätt att ha lite roligt, fortsatte Edwards.

För att kunna delta behöver du vara myndig, skicka in en officiell namnändringsansökan, vilket kan kosta en del. Men oroa dig inte, även det har kedjan löst och lovar att stå för kostnaden.

När du är klar mailar du företaget ditt nya namncertifikat där du så vackert heter Mr eller Ms Burger. Detta måste dock ha skett före den sista juli i år.

Så om du lyckas få till allt så det klaffar kommer du nu få gratis hamburgare – resten av ditt liv. Förutom en liten detalj, som i de flesta "resten av ditt liv"-dealer finns det lite regler att hålla sig efter. I det här fallet gäller regeln: sju burgare i veckan.

Så tyvärr kanske det bara blir middagsmålet som får ersättas med en gratis hamburgare varje dag. Attans.

Det är också bara de första tio namnändringarna som kommer vinna. Så tråkigt för dig om du blir nummer elva. Och om ditt namn, mot förmodan, redan är Burger så trist för dig, du kan dock kontakta företaget och få lite kuponger.

Än så länge har intresset varit ganska högt för kampanjen.

– Vi har haft flera intressenter, men ingen som vågat gå hela vägen än, vi vet inte hur många som kommer ta det hela seriöst än, säger Maleik Edwards till Mashable Australia.

Gillar du hamburgare? Nyheter24 har tidigare skrivit om att den här populära McDonald's klassikern kommer försvinna från menyn och om Tina som hittade något äckligt i sin sallad men istället för en ursäkt blev hon uppläxad.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna tänka dig att byta namn för att få gratis burgare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.