Egyptair.
Egyptair. - Foto: Christophe Ena

Nya uppgifter från svarta lådan: Försökte släcka brand ombord på Egyptair planet

Efter att ha bärgat de svarta lådorna från Egyptair-planet kommer nya uppgifter om att man försökt släcka en brand ombord strax innan kraschen.


Den 19 maj kraschade Egyptair-planet med 66 personer ombord i Medelhavet under en flygning mellan Paris och Kairo. Samtliga ombord dog i kraschen, skriver Aftonbladet.

Nu har de svarta lådorna från planet bärgats och de visar det man tidigare misstänkt, att det ska ha brunnit ombord på planet strax innan kraschen. Detta går väl ihop med de tidigare uppgifterna om att det varit rökutveckling ombord.

Det verkar ha blivit fel på ett värmeelement på höger fönster i cockpit, sedan på vänster. Efter det skedde en snabb rökutveckling på toaletterna och i elektronikutrymmena ombord. Efter det blev det fel på autopiloten och så slutligen på systemet som styr vingarna.

De ombord ska ha försökt släcka branden innan planet försvann från radarn enligt utredarna. Man ska även ha hittat sot på en av vrakdelarna, rapporterar Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

Morgonens nyheter 18 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.