Torsdag 13 Maj
Stockholm

Nu finns Noas ark på riktigt – den kristna nöjesparken är gigantisk

1 av 2
2 av 2

Församlingen Answers of Genesis i Kentucky invigde i veckan en 155 meter lång kopia av den enorma bibliska båten som kostade 850 miljoner.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Känner du dig lite less på köerna till samma gamla vanliga svenska åkattraktioner år ut och år in? Kanske vill du lajva biblisk person för en dag?

Då bör du ta en tur till Williamstown, USA. Där kan du nu få uppleva en 155 meter lång kopia av den mytomspunna båten Noas ark, som enligt Bibeln huserade ett stort antal djur som skulle trygga sina respektive arters fortlevnad när den stora syndafloden skulle ha drabbat världen.

Det är den kristna organisationen Answers in Genesis som står bakom skrytbygget, som kostade över 850 miljoner kronor och tog sex år att bygga. Organisationen är övertygad om att Noas ark är en faktisk historisk händelse.

Bildkälla: TT

Projektet har under åren mötts av en hel del kritik, av personer som anser att arken kan påverka besökares uppfattning- och kunskap kring forskning. Det anses också att projektet inte borde ha fått skattepengar från staten.

Enligt Answers in Genesis ska båten vara byggd enligt proportioner som beskrivs i Bibeln. Inuti skeppen ryms utställningar som visar Noas familj och ett antal olika djurmodeller. Inklusive dinosaurier.

Medlemmarna i organisationen tror att Gud skapade världen runt 6 000 år sedan och att människan och dinosaurierna levde samtidigt. Forskning däremot visar att dinosaurierna dog ut 65 miljoner år innan människor levde på jorden.

– Jag tror att det här kommer att bli en av de största kristna händelserna i modern tid, sa Ken Ham, ordförande för Answers in Genesis, under invigningen av arken enligt NBC News.

Om du känner dig sugen på ett lite mer hedonistiskt nöjesparksäventyr, så kan du läsa här om världens första nöjespark med sextema. Nyheter24 har tidigare skrivit om en man som hittades död inne i ett spökhus på en känd nöjespark.

Tror du att dinosaurier och människor levde samtidigt på jorden?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela