Fredag 18 Jun
Stockholm

Sänder live på Facebook – då skjuter polisen ihjäl hennes pojkvän

Varning för obehagliga bilder. Kvinnan fortsätter sända live på Facebook när polisen plötsligt drar vapen och avlossar flera skott rakt in i bilen.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En vanlig poliskontroll fick dödlig utgång när en polis öppnade eld mot föraren. Allt sändes live på Facebook.

I videon hör man 32-årige Philando Castile stöna för att sedan sjunka ihop i förarsätet. Blod rinner ner för tröjan och armen är sönderskjuten. Utanför står en polis med draget vapen och i chock både skriker och snyftar ”Jag sa till honom att inte ta upp den, jag sa till honom”.

I passagerarsätet sitter 32-åringens flickvän, Lavis Reynolds, och sänder live på Facebook. Det som började med en helt vanlig poliskontroll har plötsligt blivit någonting helt annat. Med i bilen ska också parets dotter varit, något som hörs senare i videon.

Flickvännen, påtagligt i chock, fortsätter sända live och skriker ”Han har dödat min pojkvän, han har dödat min pojkvän”. Hon fortsätter ”Han berättade för polisen att han hade ett vapen men att han skulle visa upp sin plånbok med id-kortet i”.

Händelsen inträffade i Minnesota på tisdagen och familjen har nu bekräftat att Philando dog av sina skador. Både familj och flickvän säger att 32-åringen hade ett vapen, men att det var helt lagligt och att han var öppen med att han hade det inför polisen.

Polisen i St. Antony, en liten stad utanför Minneapolis är också chockade av händelsen. Enligt polisen har något liknade inte inträffat i området på över 30 år, skriver Washington Post.

Polisen säger också att det inte är helt klargjort vad som exakt hände och att de ännu inte sett den här videon.

En annan händelse som uppmärksammats är Adam som sände live när polisen grep honom och använde tårgas.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela