Fredag 14 Maj
Stockholm

Ny video visar hur polisen skjuter fembarnspappan – protester i USA

Nyheter24 har tidigare skrivit om protesterna i USA efter att 37-årige Alton Sterling sköts till döds av poliser i tisdags. Nu visar en ny video ännu tydligare vad som hände.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i tisdags som en 37-årig svart man sköts till döds av två poliser i Baton Rouge i Lousiana. Offret Alton Sterling brottades våldsamt ner och låg på marken med två poliser över sig, när han plötsligt sköts ihjäl. Händelsen har väckt starka reaktioner och ilska i stora delar av USA, uppger Expressen.

Nyheter24 har tidigare skrivit och visat upp den videon som ett vittne filmade av händelsen. Vittnet befann sig i en bil ett tiotal meter bort från bråket. Nu har ännu en video delats på internet, filmad bara några meter från poliserna och Alton.

I den nya videon ser man tydligt hur Alton Sterling ligger på rygg på samtidigt som en polis ligger över honom. Den andra polisen drar plötsligt sin pistol och skriker ”rör dig inte, jag svär vid Gud, rör dig inte”. Sen avlossar polisen minst sex skott rakt i bröstet på Alton.

I slutet av klippet ser man Sterling ligga blödande på marken samtidigt som en polis riktar sin pistol mot honom.

Efter att fembarnspappan hade skjutits plockade polisen fram en pistol ur hans byxficka – en pistol som inte syndes när Sterling sköts.

– Polisen måste ha känt pistolen under hans kläder, jag kan inte se den, poliserna satt ovanpå honom så det fanns ingen möjlighet för honom att nå den", säger Abdullah Muflahi, som äger affären där Sterling blev skjuten till The Guardian.

Enligt Muflahi sköts Sterling först tre gånger, sen gick polisen bort ifrån honom och sköt honom ytterligare tre gånger.

Enligt närstående till Sterling brukade han bära en pistol för att skydda sig själv från rånade. Detta anser Sterlings familjs advokat är irrelevant, eftersom det ändå inte fanns någon möjlighet för honom att nå vapnet och heller inte höll vapnet.

Händelsen har skakat USA och väckt starka känslor. Nu protesterar människor på flera platser runt om i landet för att visa sitt missnöje över hur polisen hanterade situationen, som till slut tog Sterlings liv. Flera demonstranter i Philadelphia har gripits av polis eftersom de blockerat trafiken när de marscherat för att visa missnöje, skriver NBC.

Den tidigare videon ser du här:

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela