Fredag 14 Maj
Stockholm

Mamman vet inte hur många barn hon mördat: "Kan ha varit två tre eller fyra"

Den tyska kvinnan Andrea Goeppner står åtalad för att ha mördat fyra av sina barn. Men det kan vara fler.
Den tyska kvinnan Andrea Goeppner står åtalad för att ha mördat fyra av sina barn. Men det kan vara fler. Foto: TT bild

I kvinnans lägenhet hittades åtta döda barn som var inlindade i handdukar och påsar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Andrea Goeppner födde sammanlagt elva barn tillsammans med sin man Johann Goeppner. Nu har hon åtalats för att ha mördat fyra av barnen skriver Metro.

Det är en obehaglig historia som uppdagades för cirka ett år sedan i Tyskland. Polisen hade kallats till parets lägenhet i Tyskland efter ett tips från några grannar. Väl på plats hittade de åtta döda barn som var inlindade i handdukar och plastpåsar. Det har senare visat sig att en var död vid födseln och att tre andra inte har kunnat bekräftats om de levt eller inte vid födseln.

På frågan till Andrea om hur många hon har mördat så har hon själv inte vetat.

– Det kan ha varit två tre eller fyra stycken, säger försvarsadvokaten Till Wagler enligt Metro.

Kvinnan har berättat genom sin advokat att hon har fött alla barnen ensam i lägenheten och sedermera lagt dem i en handduk. Sedan ska hon ha kvävt barnen om de rört på sig eller skrikit, enligt Wagler.

Under tisdagen klev Johann Goeppner upp inför rätten och beskrev modern som en kronisk lögnare och att hon hade ett beroende av att shoppa och stal pengar från sin mamma och sina överlevande barn.

Johann ska ha lämnat Andrea bara en månad innan polisen kommit till lägenheten. Han har blivit åtalad för att inte lyckats stoppa morden, och om han blir fälld handlar det om ett fängelsestraff på minst tre år.

Domen väntas komma nästa onsdag enligt Metro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela