1 av 4
2 av 4
3 av 4
- Foto: STR
4 av 4
- Foto: Burhan Ozbilici

Hundratals personer döda i Turkiet – siffran stiger

En grupp militärer inledde i går kväll en statskupp i Turkiet. Hundratals personer uppges vara döda och över 1000 personer skadade.


Minst 160 personer uppges ha dött under statskuppen i Turkiet under fredagsnatten, flera medier uppger att det handlar om över 200 – något som ännu inte bekräftats. Flera skottlossningar och explosioner hördes runt omkring landet, bland annat vid turkiska parlamentet.

Statliga tv-kanalen TRT tvingades läsa upp ett meddelande i nyhetssändning, med budskapet att militären har tagit över landet. Andra medier ska även har blivit attackerade och nedstängda.

Turkiets premiärminister gick i går kväll ut och sade att en grupp inom militären genomför ett kuppförsök i landet, och uppmanade folk att svara med protester på gatorna.

Protesterna möttes med beskjutning och enligt siffror har minst 160 personer mist livet och över 1000 personer skadats. Turkiets Premiärminister Binali Yildirim sade vid en presskonferens att 265 personer dött, men enligt AP är dödssiffran fortfarande runt 160. Flera av de dödade ska vara militärer.

Regeringsbyggnader ska ha blivit omringade och beskjutna av militärgruppen. Men enligt uppgifter ska nu flera av kuppmakarna gett upp och president Erdogan säger att "Regeringen är under kontroll", kuppförsöket ska vara avbrutet, enligt CNN.

Under fredagen och natten till lördagen var Bosporenbron och Faith Sultan Mehmet-bron i Istanbul stängda. Broarna går över Bosporen, som separerar Europa från Asien. Men enligt uppgifter ska de nu ha öppnats. Bilder visar hur militären ger upp på bron, samtidigt som flera medier rapporterar att kuppen fortsätter.

Enligt nya uppgifter ska över 1000 personer från militärgruppen vara gripna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.