Jerson, 18, sköts till döds – när han letade efter Pokémon

- 20/07/2016, 18:33 -
Två tonåringar blev attackerad och beskjutna.
1 av 2

Två tonåringar blev attackerad och beskjutna.

TT

En av de dog senare av sina skador.
2 av 2

En av de dog senare av sina skador.

TT

Två kusiner var ute och spelade Pokémon Go när de plötsligt attackerades och blev beskjutna.

Spelet Pokémon Go blev snabbt en succé när det kom ut på spelmarknaden. Spelet går ut på att man fångar Pokémon ute i verkligheten med hjälp av sin telefon.

Jerson Lopez de Leon, 18, blev skjuten i samband med spelet. Han var ute och spelade tillsammans med sin kusin Daniel Moises Picen, 17, när de blev beskjutna. Jerson dog senare av sina skador, rapporterar Independent.


Polisen berättar att det fortfarande är oklart varför tonåringarna överfölls. Men de spekulerar i att det kan ha varit så att personerna som anföll tonåringarna själva använde appen. Spelet har nämligen en platsfunktion som gör det möjligt att uppmuntra andra att gå till särskilda områden, eller att hitta andra spelare.

Kusinerna gick tillsammans längs järnvägen när de sköts i Chiquimula, ungefär 20 mil från Guatemala City. På platsen där tonåringen blev skjuten hittade polisen omkring 20 hylsor och de söker nu även efter en skåpbil som sågs köra från platsen.

Jerson mamma, Rosalinda, sade att tonåringarna hade lämnat huset för att spela Pokémon Go.

– Jag vet inte för min son lämnade huset. Han låg redan i sängen när hans kusin skickade ett meddelande till honom och bad honom komma och spela några kvarter bort från huset, säger hon.

Jerson Lopez de Leon kan vara den första som dött i samband med spelet Pokémon Go. Det finns ingen antydan på att spelet har något ansvar för vad som hände, rapporterar Independent.