19 personer döda och 6 blinda – efter att ha druckit alkohol från en lokal butik

- 17/07/2016, 20:18

Efter att ha druckit hemmagjord alkohol från en lokal butik har 19 personer dött och 6 blivit blinda.

Händelsen inträffade i norra Inden. Polisen ska nu ha gripit mannen som sålt den hemmagjorda alkoholen i sin butik. Alkoholen ska ha sålts för så lite som 15 rupees, cirka 2 svenska kronor, vilket är sex gånger billigare än den lagliga alkoholen, skriver Metro UK.

Utöver de 19 som dött och de 6 som blivit blinda har ytterligare 50 personer blivit sjuka och vårdas på sjukhus. De flesta av de skadade är fattiga bönder och diversearbetare som sökt efter ett billigt sätt att berusa sig på.

Att Indiens fattiga befolkning dricker hemmagjord alkohol är inte så ovanligt. Oftast framställs alkoholen genom att man blandar sirap, olika mediciner, metanol och andra industriella sorters alkohol.

Den olagliga försäljningen är oftast väldigt lukrativ och försäljare framställer den i sina hem, nedlagda fabrikslokaler och till och med i skogen.

Polisen har nu beställt en utredning om händelsen men det verkar som att en överanvändning av metanol var orsaken till dödsfallen. Myndigheterna har också avsatt sex poliser för att ha tillåtit försäljningen av alkoholen, enligt Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som händer om du skulle få för dig att dricka två liter whisky.