19 personer döda och 6 blinda – efter att ha druckit alkohol från en lokal butik

Efter att ha druckit hemmagjord alkohol från en lokal butik har 19 personer dött och 6 blivit blinda.


Händelsen inträffade i norra Inden. Polisen ska nu ha gripit mannen som sålt den hemmagjorda alkoholen i sin butik. Alkoholen ska ha sålts för så lite som 15 rupees, cirka 2 svenska kronor, vilket är sex gånger billigare än den lagliga alkoholen, skriver Metro UK.

Utöver de 19 som dött och de 6 som blivit blinda har ytterligare 50 personer blivit sjuka och vårdas på sjukhus. De flesta av de skadade är fattiga bönder och diversearbetare som sökt efter ett billigt sätt att berusa sig på.

Att Indiens fattiga befolkning dricker hemmagjord alkohol är inte så ovanligt. Oftast framställs alkoholen genom att man blandar sirap, olika mediciner, metanol och andra industriella sorters alkohol.

Den olagliga försäljningen är oftast väldigt lukrativ och försäljare framställer den i sina hem, nedlagda fabrikslokaler och till och med i skogen.

Polisen har nu beställt en utredning om händelsen men det verkar som att en överanvändning av metanol var orsaken till dödsfallen. Myndigheterna har också avsatt sex poliser för att ha tillåtit försäljningen av alkoholen, enligt Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som händer om du skulle få för dig att dricka två liter whisky.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.