Här avrättar syriska rebeller en 11-årig pojke – trodde han var spion

Pojken greps tidigare i veckan i Handarat norr om Aleppo anklagad för att vara palestinsk spion.


I klippet ser man fem män som står runt en bil, på flaket ligger en livrädd 11-årig pojke med händerna bundna på ryggen. En av soldaterna tar tag i pojkens huvud och skär av hans hals med en kniv. Efteråt sträcker soldaten upp armen med pojkens blodiga huvud i handen.

Videon ska vara inspelad under måndagen i Handarat norr om Aleppo i Syrien. Området har varit utsatt för kraftiga stridigheter senaste tiden. Soldaterna ska vara syriska rebeller enligt BBC News.

Regeringstrogna trupper har i flera veckor försökt ta kontrollen över området, som just nu rebellerna kontrollerar. 300 000 människor bor i området.

11-åringen ska enligt vissa källor vara identifierad som Abdullah Issa. Enligt rebellerna ska han ha varit soldat i Liwa al-Quds (Jerusalems Brigad), en palestinsk regeringstorgen grupp som verkar i och runt Aleppo.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.