Bilderna visar Nice-terroristen gå till attack mot sin motståndare.
1 av 3
Bilderna visar Nice-terroristen gå till attack mot sin motståndare. - Foto: AP/TT
Domaren kollar hur det är med motståndaren, som vill vara anonym.
2 av 3
Domaren kollar hur det är med motståndaren, som vill vara anonym. - Foto: AP/TT
Mohamed Lahouaiej Bouhlel i underläge.
3 av 3
Mohamed Lahouaiej Bouhlel i underläge. - Foto: AP/TT

Här går Nice-mördaren till attack – på kampsportsmatch

Nya bilder visar Nice-terroristen Mohamed Lahouaiej Bouhlel gå till attack på en MMA-match.


Det var den 14 juli som en 19 ton tung lastbil körde rakt in i en folkmassa och dödade 84 personer. Den 31-årige fransk-tunisiern Mohamed Lahouaiej Bouhlel avled när han sköts av fransk polis.

Därefter har IS tagit på sig ansvaret för attacken, men det finns misstankar om att de i själva verket inte alls var inblandade. Mohamed Laouaijej Bouhlel var inte en praktiserande muslim och det finns inga tecken på att han var en typisk jihadist, skriver Expressen.

Snarare var han känd för att vara ensamvarg och kvinnokarl med ett aktivt sexliv. Han hade ett stort intresse för kampsport och nu sprids bilder på när Bouhlel 2010 deltog i något som ser ut att vara en jiujitsutävling.

Motståndaren, som vill vara anonym, har berättat för AP att Bouhlel var nybörjare som under matchen upprepande försökte gå till attack med skallningar och armbågar. Detta trots att det är förbjudet.

Bouhlel är tidigare dömd för väpnat rån, olaga hot, trafikbrott och hustrumisshandel. Den tidigare hustruns kusin beskriver honom till Daily Mail som "en skit" och "otäck typ" som drack alkohol och tog droger.

Hittade bilder på döda kroppar

Vid polisens undersökning hittade de bilder på döda kroppar, porträtt av Osama bin Laden och ett omslag till ett numer av Charlie Hebdo på Bouhlels dator.

Fastän Bouhlel inte var religiös ska han åtta dagar innan terrordådet börjat odla skägg av "religiösa skäl". Han ska dessutom den 1 juli ha börjat göra internetsökningar efter koranverser och propagandavideos från jihadistgrupper, och haft kontakt med islamistiska fanatiker. Men utöver det, finns det inga kopplingar mellan Bouhlel och terroristgrupper som IS, skriver Expressen.

Bouhlels motiv bakom attacken är alltså fortfarande okänt.

/
MMA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!