Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flicka, 14, födde barn i smyg på toaletten – gömde bebisen under sängen

- 22/07/2016, 17:11
En 14-årig flicka födde sitt barn i smyg hemma på toaletten.
1 av 3

En 14-årig flicka födde sitt barn i smyg hemma på toaletten.

TT

Hon lindade sedan in barnets kropp och gömde det i en låda.
2 av 3

Hon lindade sedan in barnets kropp och gömde det i en låda.

TT

Barnet ska ha dött ganska snart efter att det fötts.
3 av 3

Barnet ska ha dött ganska snart efter att det fötts.

TT

En 14-årig flicka födde sitt barn i smyg på en toalett och gömde sedan barnet i en låda under sängen.

En 14-årig flicka gömde sitt nyfödda barn i en låda under sin säng i två dagar efter att ha fött bebisen i hemlighet på hemma på toaletten.

Flickan lindade in bebisens kvarlevor i en filt innan hon gömde det i lådan. Hon höll det sedan hemligt i ungefär 48 timmar innan det kom fram. Hon gick till och med till skolan dagen därpå utan att berätta något för någon.

Men när hon bad sina närmsta vänner om hjälp med att bränna det döda barnet så kom det fram. En av hennes vänner hade nämligen gått till sin mamma som sedan kontaktade 14-åringens familj. Kort därefter så hittades barnets kropp, rapporterar Mirror.

Flickan, som kommer från Manchester, hävdade att hon inte visste om att hon varit gravid. Hon ska ha trott att hon haft en rejäl smärta i magen när hon fick värkar. Läkaren som undersökte barnet kunde inte fastställa dödsorsaken men tror inte att barnet ska ha levt mer än några minuter innan det föddes.

I dag är flickan 16 år och har erkänt att hon fött barnet i smyg för en domstol i Manchester. Flickan, som är anonym, stod först inför anklagelser om barnamord och dråp, men de lades senare ner.

Händelsen inträffade i februari 2014, tre dagar innan hennes födelsedag. Flickan ska även ha gjort slut med sin pojkvän under samma period.

– Hon hade varit i ett förhållande som tog slut på sommaren. I februari 2015 gick hon och lade sig tidigt en kväll eftersom hon haft ont i magen. Hennes mamma gav henne då paracetamol och ännu en gång under de tidiga morgontimmarna, säger åklagare Charlotte Crangle i domstolen och fortsätter:

– Hon trodde att hon var förstoppad och beskrev känslan som om hon var på väg att spricka. Hon födde barnet och moderkakan och klippte av navelsträngen med en sax hon hade på rummet. Hon klädde sedan barnet och svepte in det innan hon la barnet i lådan.

Flickans mamma kontaktade en barnmorska och barnet fördes till St Marys sjukhus där tester togs och även polis blev informerade. Flickan, som tidigare nämnt, hävdade först att hon inte vetet om att hon varit gravid men enligt åklagare Crangle så ska hon ha skickat ett meddelande till sin kusin där hon anat att hon varit gravid.

– Barnet dog nästan på en gång efter att det fötts. Hon ska ha berättat för en vän att barnet gråtit en gång men att hon inte trott att barnet varit vid liv.

Försvarsadvokat Rachel Adamson sa i rätten att det inte funnits någon chans att barnet fortfarande levt när det lades i lådan. Adamson tillade också senare att det funnits bevis som tytt på att bebisen förmodligen inte levt i mer än två minuter efter att det lagts i lådan.

– Hon trodde inte att barnet var vid liv när hon lade det i lådan och hon bestrider att hon hört barnet gråta, säger Adamson i rätten.

Flickan dömdes till tio månader villkorlig dom och ska även betala åklagarkostnaderna på 100 pund, skriver Mirror.