Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyska polisen: Münchenskytten planerade masskjutningen i ett år

- 23/07/2016, 13:17 -
Gärningsmannen ska ha beskrivits som en "ensamvarg".

Gärningsmannen ska ha beskrivits som en "ensamvarg".

Youtube

Polisen har uppgett att det finns en uppenbar koppling mellan skytten i München och Breiviks attack i Oslo för fem år sedan.

Den tyska polisen gått ut med fler uppgifter om massmördaren som öppnade eld ett köpcentrum i München under fredagkvällen.

Redan dagen efter attacken gick polisen ut med att skytten ska ha varit en 18-årig man som bott i staden i ungefär två år. Gärningsmannen, som sköt ihjäl nio personer, tog enligt polisen livet av sig efter attacken, skriver Expressen.

Polisen gick även ut med uppgifter om att den avlidne gärningsmannen ska ha varit besatt av masskjutningar. I en genomsökning av hans hem hittades bevis på att mannen läst på om ämnet. Mannen ska ha varit 18 år och bott hemma hos sina föräldrar. Han beskrevs också som en "ensamvarg".

De misstankar om att det skulle röra sig om ett terrordåd lades ner redan under fredagskvällen och polisen har nu gått ut med att mannen inte verkar ha några kopplingar till någon terrororganisation.

Nyhetsbyrån AP skriver att polisen menar att det finns en uppenbar koppling mellan skytten i München och Breiviks attack i Oslo.

– Kopplingen är uppenbar, säger Münchens polischef Hubertus Andrä enligt Süddeutsche zeitung.

Polisen berättar också att de arbetar utifrån uppgifter om att gärningsmannen ska ha lurat människor till McDonalds via ett fejk-event på Facebook där barnen ska ha blivit lovad gratis mat.

Den tyska polisen har uppgett att gärningsmannen ska ha planerat masskjutningen i ett år, enligt AFP.

Olika medier runt om i staden kallar gärningsmannen för olika namn. Det som cirkulerar runt bland tidningar är bland annat namnen "David S", "Ali Sonboly" och "Ali David Sonboly".