Andreas migrän försvann efter 25 år – när hon slutade äta två saker

- 27/07/2016, 10:21
Andrea led av migrän i 25 år.
1 av 3

Andrea led av migrän i 25 år.

Men när hon slutade med två produkter blev allt mycket bättre.
2 av 3

Men när hon slutade med två produkter blev allt mycket bättre.

Hon fick migränattacker någon gång i veckan.
3 av 3

Hon fick migränattacker någon gång i veckan.

TT NYHETSBYRÅN

Andrea hade haft migrän i ungefär 25 år men efter att hon slutade äta dessa två saker så försvann den.

Andrea Henson, 46, från Lincolnshire i England bor tillsammans med mannen Andrew och barnen Mckenna, 18, och Carter, 16. I nästan 25 år har hon lidit av migränattacker minst någon gång i veckan. Ibland har det varit så pass illa att hon varit tvungen att uppsöka sjukhus.

– Det var den värsta perioden. Jag var tvungen att göra flera olika tester på sjukhuset, säger Henson till Daily Mail.

Ingenting hjälpte och till slut fick hon mediciner som ledde till att hon knappt orkade göra något alls. Några år senare började hon läsa på om mat och allergier och hittade faktiskt något intressant.

Hon gjorde ett "York Test", från företaget som har samma namn som testet, de specialiserar sig på att testa allergier och intolerans.


Hon insåg då problemet – hon var känslig mot mjölk och majs, enligt testet. Efter tolv veckor utan produkterna upplevde hon att allt var bättre.

– Jag hade tidigare ingen aning om att intolerans mot mat kunde orsaka migrän.

Medicinen slutade hon att ta och migränen blev mycket bättre.

– Sedan jag började äta annorlunda har jag gått ifrån att ha migrän varje vecka till att ha det tre gånger totalt. Och efter sex veckor försvann det nästan helt, säger hon till Daily Mail.

Andrea anser själv att migränen blev bättre på grund av att hon tog bort produkterna.