Spelet förbjuds nu för sexualförbrytare.
1 av 3
Spelet förbjuds nu för sexualförbrytare. - Foto: TT
I delstaten New York i USA.
2 av 3
I delstaten New York i USA. - Foto: TT
Över 3000 personer kan nekas att spela det populära spelet.
3 av 3
Över 3000 personer kan nekas att spela det populära spelet. - Foto: TT

Därför kan det bli förbjudet för sexbrottslingar att spela Pokémon Go

Det kommer bli förbjudet för personer dömda för sexbrott att spela det populära spelet Pokémon Go.


Efter att spelet Pokémon Go tagit världen med storm har det kommit flera olika förslag och uppmaningar till myndigheter rörande spelet. Och nu kommer ytterligare en.

Det är guvernören i delstaten New York i USA som lagt förslaget som innebär att det kommer bli förbjudet för över 3 000 dömda sexualförbrytare att spela spelet, det skriver BBC.

Anledningen till förbudet är att det förra veckan kom en rapport som visade att flera barn som spelat spelet lockats till platser och stadsdelar där de registrerade gärningspersonerna bor genom lures (Pokémon-fällor) och ovanliga Pokémon.

Guvernören har nu kontaktat skaparna av Pokémon Go för att se om det finns en möjlighet att få de 3 000 dömda förbrytarna avstängda från spelet.

Han ska även ha skickat med en lista på de 3 000 personer det gäller inklusive en lista på deras Pokémon ID och mailadresser.

Vid en undersökning av områdena visade det sig att av 100 sexförbrytares hem fanns det 73 stycken som hade någon form av Pokémon Go relaterad sak, så som Pokéstops, lures eller gym i närheten.

Skaparna Niantic har ännu inte svarat på guvernörens mail, det rapporterar BBC.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du det här är ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.