Lille Mason blev bara nästan två år.
1 av 4
Lille Mason blev bara nästan två år. - Foto: Privat/Utredning
Mamman och styvpappan sitter häktade tillsammans med en 17-årig pojke.
2 av 4
Mamman och styvpappan sitter häktade tillsammans med en 17-årig pojke. - Foto: Privat/Utredning/Facebook
Mamman säger att hon blivit misshandlad av sin pojkvän.
3 av 4
Mamman säger att hon blivit misshandlad av sin pojkvän. - Foto: Privat/Utredning
Mason.
4 av 4
Mason. - Foto: Privat/Utredning

Mason, 2, fotades i en pöl av sina egna spyor – sedan hittades han död

En av de mest uppmärksammade händelserna som utspelat sig i Australien får utredarna att fråga vem som egentligen dödade lille Mason


Mason Jet Lee, 1 år och 9 månader gammal, hittades död i sitt hem i Coboolture, norr om Brisbane i Australien, av sin 37-årige styvfar William Andrew O'Sullivan den 11 juni i år. Sedan dess har historien som varit en stor nyhet i Australien kommit med nya avslöjanden – och fortsatt frågetecken i utredningen.

Pojkens mamma 27-årige Anne-Maree Lee greps och vägrades betala borgen innan det kom fram att barnets styvfar skickat flera skrämmande meddelanden och bilder på att pojken låg i "en pool av sina egna spyor", skriver Courier Mail. Både mamman och styvpappan samt en 17-årig pojke vid namn Ryan Robert Barry Hodson, som under tiden bodde hos paret, har gripits. Samtliga har nekats borgen.

Mamman och styvpappan är båda misstänkta tillsammans med en 17-årig pojke.

Bilden på barnet togs alltså dagen innan den unga pojken dog och var ett bråk mellan Andrew och Anne-Maree om vem som skulle ta barnet till läkaren. 17-årige Hodson, som av flera utpekats som den misstänkte, ska vid flera tillfällen vägrat att skjutsa barnet till akuten.

Han ska också ha sagt att "barnet är inte mitt – varför ska jag bry mig?". 17-åringen ska ha sagt till barnet att han "går som ett cp, skynda dig och hämta din fucking flaska" samt "käften din fitta eller så slår jag dig i huvudet". Det ska han bland annat ha sagt i ett klipp som spridits på internet.

Åklagaren menar att barnet genomled kraftiga skador med slag mot benen, magen och huvudet som bildat blåmärken och ärrbildningar. Man tror också att barnet blivit dragen i håret då huden "lossnat" mellan skallbenet och skalpen, skriver Daily Mail.

Det finns inga bevis för att det skulle vara 17-årige Hodson som fysiskt misshandlat lille Mason. Men att han inte visar något medlidande alls. Därför tros också föräldrarna vara skyldiga till barnmisshandeln.

Mamman ska inför domstolen sagt att hon var i ett våldsamt förhållande med pojkens styvfar och försökt lämnat honom. Han ska då ha vägrat låta henne att träffa sin son, rapporterar australienska ABC News. Domstolen hävdar att hon fortsatt måste framträda i rätten – trots sin svåra situation – samt inte få betala borgen.

Mason.

Polisens utredare tror att Mason dog efter att ett mindre organ hade brustit och framkallat hans kräkningar. Det finns inga klara besked på vem som kan ha orsakat skadorna och fortsatt utredning av både dödsfallet och skadorna fortskrider.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Östersund

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E45, Ångsta.", skriver polisen på sin hemsida.