Donald Trumps sons kommentar om sin syster chockar alla

- 04/08/2016, 15:55 -
Eric Trump kommenterade sin fars uttalande om sexuella trakasserier på jobbet.
1 av 3

Eric Trump kommenterade sin fars uttalande om sexuella trakasserier på jobbet.

TT

Ivanka Trump.
2 av 3

Ivanka Trump.

TT

Eric Trump.
3 av 3

Eric Trump.

TT

Det här med kvinnofrågor verkar inte vara Trump-familjens starkaste sida, återigen.

Donald Trump, republikanernas presidentkandidat, har tidigare kommenterat hur han ser på om hans dotter, Ivanka Trump, skulle bli utsatt för sexuella trakasserier på sitt jobb. Hans kommentar var då: "hon borde sluta på det jobbet och hitta ett annat".

Vilket tidigare utpekats som djupt problematiskt av skribenten Kirsten Powers eftersom det lägger skulden för de sexuella trakasserierna på den person som blir utsatt, snarare än personen som utfört de sexuella trakasserierna.

Nu uttrycker även Donald Trumps son Eric Trump liknande åsikter som sin far. I en intervju sade han att hans syster "är en stark självständig kvinna, och hon skulle aldrig tillåta sig att utsättas för något sådant".

Vilket fick flera personer på Twitter att peka ut att hans uttalande återigen lade skulden på offret för sexuella trakasserier och fråga sig den uppenbara frågan: "Som om någon kvinna 'tillåter' sig själv att utsättas för sådant. Ja, för att sedan sluta på sitt jobb i enlighet med hans faders tidigare uttalande.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Estlands president som ägde ut ett Trump-troll på Twitter.

Tycker du Eric Trumps kommentar var chockerande?