Måndag 26 Sep
Stockholm

Snart kommer du kunna begravas – på månen

Moon Express har fått godkännande att landa på månen 2017.
Moon Express har fått godkännande att landa på månen 2017. Foto:

Det kan bli en möjlighet att begravas på månen efter att ett företag fått godkännande av idén från amerikanska myndigheter.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var över tre decennier sedan den sista levande människan vandrade på månen. Men snart kan det bli högst verkligt att månen fylls med döda snarare än levande människor.

Det är företaget Moon Express som fått tillstånd av amerikanska myndigheter att landa på månens yta 2017. Nu börjar företaget planera sin månresa. Bland annat tänker de att de kan tjäna pengar på att sälja grus och stenar från månen, det rapporterar AP.

Hittills har företaget fem andra företag som anslutit sig till projektet och stödjer det ekonomiskt, bland annat ett företag som erbjuder tjänsten att begrava människor på månen genom att transportera deras aska till månen.

Dock rör det sig inte om en hel begravning då bara ett gram av askan från varje individ får tas med. Kostnaden för att "begravas" på månen beräknas bli 106 000 kronor.

Den som väljer att betala denna nätta summa för sin första – och sista månresa – kommer faktiskt inte bli den första att läggas till den sista vilan på månen.

Där ligger nämligen amerikanen Eugene Shoemaker redan. Två månader efter sin död gick Shoemackers sista önskan i uppfyllelse. En del av hans aska fördes till månen med rymdskeppet Lunar Prospector 1999.

Moon Express kommer också erbjuda sig att ta med sig DNA-prover från levande människor till månen för den som vill skryta med att den varit på månen, skriver AP.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att NASA varnar för att en asteroid kan komma att krocka med jorden om bara några årtionden.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.