Moon Express har fått godkännande att landa på månen 2017.
Moon Express har fått godkännande att landa på månen 2017.

Snart kommer du kunna begravas – på månen

Det kan bli en möjlighet att begravas på månen efter att ett företag fått godkännande av idén från amerikanska myndigheter.


Det var över tre decennier sedan den sista levande människan vandrade på månen. Men snart kan det bli högst verkligt att månen fylls med döda snarare än levande människor.

Det är företaget Moon Express som fått tillstånd av amerikanska myndigheter att landa på månens yta 2017. Nu börjar företaget planera sin månresa. Bland annat tänker de att de kan tjäna pengar på att sälja grus och stenar från månen, det rapporterar AP.

Hittills har företaget fem andra företag som anslutit sig till projektet och stödjer det ekonomiskt, bland annat ett företag som erbjuder tjänsten att begrava människor på månen genom att transportera deras aska till månen.

Dock rör det sig inte om en hel begravning då bara ett gram av askan från varje individ får tas med. Kostnaden för att "begravas" på månen beräknas bli 106 000 kronor.

Den som väljer att betala denna nätta summa för sin första – och sista månresa – kommer faktiskt inte bli den första att läggas till den sista vilan på månen.

Där ligger nämligen amerikanen Eugene Shoemaker redan. Två månader efter sin död gick Shoemackers sista önskan i uppfyllelse. En del av hans aska fördes till månen med rymdskeppet Lunar Prospector 1999.

Moon Express kommer också erbjuda sig att ta med sig DNA-prover från levande människor till månen för den som vill skryta med att den varit på månen, skriver AP.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att NASA varnar för att en asteroid kan komma att krocka med jorden om bara några årtionden.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.