Kvinnan hölls fången av en man i danska Odense i en månads tid. Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 2
Kvinnan hölls fången av en man i danska Odense i en månads tid. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT/Google Maps
Kvinnan lyckades prata med en annan kvinna på en toalett på Rosengårdscentret i Odense, som senare slog larm.
2 av 2
Kvinnan lyckades prata med en annan kvinna på en toalett på Rosengårdscentret i Odense, som senare slog larm. - Foto: Google Maps

Kvinna mötte man på dejtingsida – hölls fången i en månad

Den 58-årige mannen höll en 71 år gammal kvinna fången i över en månad. Under tiden misshandlade han henne och tvingade henne på pengar.


Den 71-åriga kvinnan från Odense i Danmark träffade den 58-årige mannen på en dejtingsida. Hon hölls sedan fången av mannen i över en månad i Odense. Motivet ska enligt åklagare att mannen ville ha pengar av kvinnan, skriver Metroxpress.

Under fångenskapen ska mannen ha tvingat kvinnan på en stor mängd pengar och dessutom misshandlat henne vid upprepade tillfällen. Mannen ska ha hållit koll på kvinnan i sin lägenhet genom att lyssna på alla hennes telefonsamtal och läst alla hennes sms innan de skickades.

Han ska också ha beslagtagit telefonen på natten. Han ska även ha spottat på kvinnan, hotat henne till döden och tagit strypgrepp. Totalt fick mannen kvinnan att föra över 91 000 kronor till mannens konto.

Kvinnan lyckades avsluta sin mardröm när hon närmade sig en kvinna på en damtoalett i Rosengårdscentret i Odense och bad henne om hjälp. Kvinnan larmade polisen efter att ha hört den fångatagna kvinnans historia. Mannen greps sedan i sin lägenhet samma dag.

Åklagaren vill ännu inte uppge om det var så att kvinnan tillfångatogs första gången hon träffade mannen eller om det skedde senare. Mannen sitter nu anhållen för misshandel, dödshot, rån, olaga tvång, utpressning och bedrägeri, skriver danska Metroxpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en man som kidnappades under vapenhot utanför en galleria i Stockholm.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.