Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna mötte man på dejtingsida – hölls fången i en månad

- 07/08/2016, 18:57
Kvinnan hölls fången av en man i danska Odense i en månads tid. Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 2

Kvinnan hölls fången av en man i danska Odense i en månads tid. Bilden är från ett annat tillfälle.

TT/Google Maps

Kvinnan lyckades prata med en annan kvinna på en toalett på Rosengårdscentret i Odense, som senare slog larm.
2 av 2

Kvinnan lyckades prata med en annan kvinna på en toalett på Rosengårdscentret i Odense, som senare slog larm.

Google Maps

Den 58-årige mannen höll en 71 år gammal kvinna fången i över en månad. Under tiden misshandlade han henne och tvingade henne på pengar.

Den 71-åriga kvinnan från Odense i Danmark träffade den 58-årige mannen på en dejtingsida. Hon hölls sedan fången av mannen i över en månad i Odense. Motivet ska enligt åklagare att mannen ville ha pengar av kvinnan, skriver Metroxpress.

Under fångenskapen ska mannen ha tvingat kvinnan på en stor mängd pengar och dessutom misshandlat henne vid upprepade tillfällen. Mannen ska ha hållit koll på kvinnan i sin lägenhet genom att lyssna på alla hennes telefonsamtal och läst alla hennes sms innan de skickades.

Han ska också ha beslagtagit telefonen på natten. Han ska även ha spottat på kvinnan, hotat henne till döden och tagit strypgrepp. Totalt fick mannen kvinnan att föra över 91 000 kronor till mannens konto.

Kvinnan lyckades avsluta sin mardröm när hon närmade sig en kvinna på en damtoalett i Rosengårdscentret i Odense och bad henne om hjälp. Kvinnan larmade polisen efter att ha hört den fångatagna kvinnans historia. Mannen greps sedan i sin lägenhet samma dag.

Åklagaren vill ännu inte uppge om det var så att kvinnan tillfångatogs första gången hon träffade mannen eller om det skedde senare. Mannen sitter nu anhållen för misshandel, dödshot, rån, olaga tvång, utpressning och bedrägeri, skriver danska Metroxpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en man som kidnappades under vapenhot utanför en galleria i Stockholm.