Kvinnor förbjöds att bada i gymmets simbassäng när de hade mens.
1 av 3
Kvinnor förbjöds att bada i gymmets simbassäng när de hade mens. - Foto: TT
Gymmet sade att det var för att inte förorena poolen.
2 av 3
Gymmet sade att det var för att inte förorena poolen. - Foto: TT
Dock gör tamponger och menskoppar så att inget mensblod kommer ut i vattnet.
3 av 3
Dock gör tamponger och menskoppar så att inget mensblod kommer ut i vattnet. - Foto: TT

Kvinnor förbjuds simma under mens – på grund av att de kan "förorena" vattnet

Ett gym anklagas nu för sexism efter att de förbjudit kvinnor som haft mens att bada i deras simbassäng.


En finare gymkedja i Georgien anklagas nu för sexism efter att de upprepade gånger förbjudit kvinnor som haft mens att bada i deras simbassäng, skriver Independent.

På en skylt i damernas omklädningsrum stod det: "Kära damer. Gå inte ner i bassängen under mens". En av de kvinnliga medlemmarna blev då (helt förståeligt) upprörd och lade ut en bild på skylten i sociala medier.

Bildkälla: Facebook

Gymkedjan svarade då kvinnan att de bara försökte skydda sina medlemmar då en kvinna "förorenat" poolen med mensblod vid ett tidigare tillfälle.

Det är dock orimligt att förbjuda alla kvinnor att använda poolen under sin menstruation, speciellt då mensskydd så som tamponger och menskoppar fångar upp blodet innan det lämnar kroppen.

Många personer med vagina finner dessutom att simning kan hjälpa mot mensvärk och andra mensrelaterade smärtor.

Många simbassänger innehåller dessutom klor för att döda de bakterier som finns som bland annat kommer från: svett, urin, huden, deodorant och smink, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att när du fick din mens kan avslöja hur gammal du kommer bli.

Gym
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde kvinnor få simma i bassänger när de har mens?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige näst bäst på patent

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.