1 av 3
- Foto: TT
De två männen sköts på öppen gata i Queens, New York.
2 av 3
De två männen sköts på öppen gata i Queens, New York. - Foto: TT
Polisen känner ännu inte till motivet bakom attacken. Mannen ska ha haft på sig flera tusentals kronor, och händelsen klassades först som ett rån. Boendes i området är mer övertygade om hatbrott.
3 av 3
Polisen känner ännu inte till motivet bakom attacken. Mannen ska ha haft på sig flera tusentals kronor, och händelsen klassades först som ett rån. Boendes i området är mer övertygade om hatbrott. - Foto: TT

​Imam skjuten till döds i New York – krävs utredas som hatbrott

Två män sköts till döds i New York. Nu utreder polisen om hatbrott ligger bakom attacken.


Det var efter en bönestund i en moské som en gärningsman plötsligt sköt en imam och hans vän på öppen gata i Queens i New York. Detta uppger New York Post.

Skytten ska ha kommit upp bakifrån och enlut vittnen ska personen ha burit en svart solotröja och shorts.

De två männen kördes till Jamaica Hospital Medical Center men deras liv gick inte att rädda, uppger en talesperson för sjukhuset enligt Reuters.

De avlidna männen uppges vara den 55-åriga imamen Alala Uddin Akongi och vännen Thara Uddin, 64.

– Han skulle aldrig göra en fluga förnär, säger imagens brorson Rahi Majid till New York Post.

Kan vara hatbrott

Polisen känner ännu inte till motivet bakom attacken. Mannen ska ha haft på sig flera tusentals kronor, och händelsen klassades först som ett rån. Boendes i området är mer övertygade om hatbrott. Igår demonstrerade hundratals personer vid platsen och skanderade slagorden "Vi kräver rättvisa!".

– Ingenting i förundersökningen pekar på att männen ska ha attackerats på grund av sin tro, säger Henry Sautner, inspektör på polisen i New York, till New York Times.

Enligt en anonym källa inom polisen har brottet inte ett mönster som är typiskt för hatbrott, men polisen utesluter inte möjligheten att hatbrott ligger bakom attacken.

– Det verkar som att det till en viss del är planerat, säger källan till New York Times.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.