13-årige Daniel tog sitt liv. Hans pappa, också kallad Daniel, gjorde då en video på Facebook där han berättade om sorgen.
1 av 4
13-årige Daniel tog sitt liv. Hans pappa, också kallad Daniel, gjorde då en video på Facebook där han berättade om sorgen. - Foto: Faksimil Facebook Live
"Allt jag har att säga till föräldrarna till pojkarna som plågade min son, är att jag hoppas att ni aldrig behöver känna det min familj går igenom nu."
2 av 4
"Allt jag har att säga till föräldrarna till pojkarna som plågade min son, är att jag hoppas att ni aldrig behöver känna det min familj går igenom nu." - Foto: Faksimil Facebook Live
"Ni får hålla ert barn varje natt och dag för resten av era lv och deras naturliga liv. Jag får inte det längre."
3 av 4
"Ni får hålla ert barn varje natt och dag för resten av era lv och deras naturliga liv. Jag får inte det längre." - Foto: Faksimil Gofundme
Daniels avskedsbrev.
4 av 4
Daniels avskedsbrev.

13-åriga Daniel tog sitt liv – här är pappans starka budskap till mobbarna

13-årige Daniel orkade inte längre med mobbningen och valde att ta sitt liv. Se hans pappa tårfyllda video.


Det var i torsdags förra veckan som livet snabbt kom att vända för familjen Fitzpatrick.

Den 13-årige sonen Daniel mobbades för sitt utseende och sina betyg. Något han inte längre orkade med och valde att avsluta sitt liv, skriver brittiska Metro.

Innan han dog lämnade han efter sig ett brev, där han skrev om hur mobbningen började och hur han allt mer hamnade i slagsmål.

“Jag gav upp. Lärarna gjorde ingenting,” skrev han i brevet.


Daniels pappa, som också heter Daniel, bestämde sig för att berätta om sorgen i en live-sändning på Facebook. Han riktade också särskilt vissa ord till mobbarna och deras föräldrar.

– Ingen förälder ska behöva begrava sitt barn. Inget barn ska behöva gå igenom det mitt barn gick igenom, sade han.

Han fortsatte:

– Allt jag har att säga till föräldrarna till pojkarna som plågade min son, är att jag hoppas att ni aldrig behöver känna det min familj går igenom nu. Ni får hålla ert barn varje natt och dag för resten av era liv och deras naturliga liv. Jag får inte det längre.
Gofundme

– Era små monster tog det ifrån mig, och min fru, och hans systrar.

Efter den tragiska händelsen ska skolan nu gå igenom sin policy gällande mobbningen som ledde till Daniels död

– Rektorn, lärare och personal på Holy Angels Catholic Academy är förkrossade över Danny Fitzpatricks bortgång, sades en talesperson från skolan till New York Daily News.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Emma som ville ta sitt liv – för att hon näthatades, och mamman som hängde ut sin sons mobbare på Facebook.

/
/
/
Senaste nytt

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

Minskad novembertrafik för Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Polisen i Luleå rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka på E4, Norra Gäddvik.", skriver polisen på sin hemsida.