I går drabbades världen av bilden på femårige Omran Daqneesh. Pojken hade burits till en ambualns efter ha drabbats av ett flyganfall i staden Aleppo i Syrien.
1 av 3
I går drabbades världen av bilden på femårige Omran Daqneesh. Pojken hade burits till en ambualns efter ha drabbats av ett flyganfall i staden Aleppo i Syrien. - Foto: Skärmdump/Youtube
I fjol spolades treåriga Alan Kurdi död upp på land vid Medelhavet.
2 av 3
I fjol spolades treåriga Alan Kurdi död upp på land vid Medelhavet. - Foto: TT
Här bärs pojken bort.
3 av 3
Här bärs pojken bort. - Foto: TT

Här är den hjärtskärande teckningen som borde få världen att vakna

Kriget i Syrien har hittills krävt fler än 400 000 människoliv. Nu sprids en hjärtskärande bild som visar de val som syriska barn ställs inför.


I går drabbades världen av bilden på femårige Omran Daqneesh. Bilden visar hur pojken förvirrad och täckt i sot och blod sitter längst bak i en ambulans. Han hade burits dit efter ha drabbats av ett flyganfall i staden Aleppo i Syrien.

Bilden, och filmklippet som fått nästan tre miljoner spelningar på Youtube, blev en världsnyhet under torsdagen.

Lyckligtvis ska Omrans föräldrar ha hittats vid liv, och familjen ha nu återförenats, skriver Independent.

Bilden på pojken lever dock kvar – och nu pratar vissa syrier om att pojken mycket väl kan komma att bli deras nya ambassadör och symbol för att få ett slut på krigshelvetet i Syrien.

Nu har även en serietecknare som heter Khalid Albaih gjort en hjärtskärande och träffande teckning som visar på de val som syriska barn ställs inför – nämligen väldigt få.


Omran Daqneesh räddades ur rasmassorna efter ett flyganfall i östra Aleppo, medan treåriga Alan Kurdi spolades upp död på land i Medelhavet förra året.

Alan KurdiTreåriga Alan Kurdi. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Aland KurdiPojken bärs bort. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Kriget i Syrien har hittills krävt fler än 400 000 människoliv. Fler än elva miljoner människor har tvingats fly från sina hem, skriver Independent.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!