Servitrisen fick 4 500 kronor i dricks – anledningen är underbar

Mannen hade tidigare hjälpt den generösa kvinnans mamma hon hade befunnit sig i en svår stund.


Händelsen ägde rum förra veckan på en restaurang i Dallas. Kasey Simmons hade serverat en kvinnlig gäst det billigaste på menyn, smaksatt vatten för tre kronor men fick 4 500 kronor i dricks från den givmilda kvinnan, skriver CNN.

På en servett hade kvinnan skrivit ett meddelande till Simmons där hon förklarade varför han fick den stora dricksen.

Simmons hade dagen innan handlat i den lokala affären och stötte då på dricksarens mamma. Han började prata med henne då hon hade sett ut att vara förtvivlad och ledsen. Simmons erbjöd sig sedan för att betala för hennes varor.

– Det kostade bara 17 dollar, men det handlar inte om pengar. Det handlar om att visa någon att du bryr sig, säger han till CNN.

På servetten som Simmons fann när han skulle duka av bordet förklarade kvinnan att hennes mamma hade varit ledsen på grund av att det var den tredje årsdagen av hennes makes död.

”På en av de mest deprimerande dagarna på året... då gjorde du min mors dag underbar. Du insisterade på att betala. Sa till henne att hon är en mycket vacker kvinna. Jag har inte sett henne le så mycket sedan innan pappa dog”, skriver CNN.

Relaterat
Senaste nytt

Dödssiffran stiger efter fabriksbrand

Lyxklock-vd: Schweiz behöver en till storbank

Schweiz är i behov av ytterligare en storbank. Det anser Nick Hayek, vd för Swatch, världens största tillverkare av armbandsur.

Spara hundralappar varje vecka – med enkla knepet: "Tid är pengar"

Det råder ett tufft ekonomiskt klimat i Sverige för tillfället. Nyheter24 har pratat med ekonomibloggaren Sandra Karlsson om knepen du måste känna till och som hjälper dig att spara hundralappar varje vecka.

Jorden trycktes in på Burger King – fortsatt fara

1 timme sedan
Det är fortsatt farligt i området utanför Stenungsund där lerskredet gick natten mot lördag. Kravallstaket har satts upp för att hålla obehöriga borta. Men inte heller personal på plats får röra sig fritt.

Inga toppolitiker mötte Zelenskyj i Polen

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj träffade inga toppolitiker under sin mellanlandning i Polen på väg hem från sin resa till USA och Kanada. Det ses som ännu ett tecken på de ansträngda relationerna länderna emellan på grund av spannmålstvisten, rapporterar The Guardian.

Man gripen för våldtäkt på tonårsflicka på offentlig toalett

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för att ha våldtagit en tonårsflicka i Nyköping, rapporterar P4 Sörmland.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.