Tre kanadensiskor greps i Australien efter att ha försökt smuggla in nästan 100 kilo kokain.
1 av 2
Tre kanadensiskor greps i Australien efter att ha försökt smuggla in nästan 100 kilo kokain. - Foto: Instagram/Australian Border Police
Där resan fick ett snabbt slut. Nu står kvinnorna åtalade och riskerar att dömas till livstids fängelse.
2 av 2
Där resan fick ett snabbt slut. Nu står kvinnorna åtalade och riskerar att dömas till livstids fängelse. - Foto: Australian Border Police

Tre tjejer togs med 95 kilo kokain – visade hela resan på Instagram

Att åka på en två månader lång kryssning är ju inte helt fel. Att tas med nästan 100 kilo kokain i väskan är däremot väldigt fel.


De tre kanadensiskorna landsteg i Australien efter att ha varit på en två månader lång drömkryssning från Storbritannien till Sydamerika och sedan vidare till Australien, skriver Mashable.

André Tamine, 63, Isabelle Lagacé, 28 och Melina Roberge, 22 från Quebec var alla ombord på skeppet MS Sea Princess. De greps av australiensisk gränspolis i Sydneys hamn. Tack vare knarkhundar på plats fann polisen hela 95 kilo kokain i kvinnornas väskor.

Bildkälla: Instagram

Bildkälla: Instagram

Beslaget är det största i Australiens historia när det gäller smuggling via flyg eller båt, med ett värde på 23 miljoner dollar, vilket är cirka 200 miljoner svenska kronor. Ännu vet man inte säkert hur kvinnorna känner varandra eller var drogerna togs ombord på skeppet.

Under resans gång verkar tjejerna dock ha haft det minst sagt trevligt. Både Lagacé och Roberge har flitigt uppdaterat sina Instagramvänner om deras äventyr. Man kan se hur de dricker ur kokosnötter, sitter i strandkanten, bestiga kullar i Ecuador.

Bildkälla: Instagram

Bildkälla: Instagram

Men de idylliska bilderna fick sig ett abrupt slut när alla tre nu står inför rättegångar där de kan dömas till maxstraff för smuggling – livstids fängelse. Australiens drogpolis arbetade med flera andra länder för att identifiera kvinnorna som "högriskpassagerare".

– De här kartellerna ska vara medvetna om att Australiensisk gränspolis känner till alla de olika sätt de försöker smuggla in droger i vårt land, säger Clive Murray vid gränspolisen i ett uttalande.

Bildkälla: Instagram

Bildkälla: Austrailian Border Police

Nyheter24 har tidigare skrivit om partydrogen som polisen varnar för – ökar kraftigt i popularitet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.