Mobbningen och näthatet mot Cecilie ledde till att hon ville ta sitt liv.
1 av 3
Mobbningen och näthatet mot Cecilie ledde till att hon ville ta sitt liv. - Foto: Privat/TT
Cecilie i tredje klass. Mobbningen började när hon började skolan.
2 av 3
Cecilie i tredje klass. Mobbningen började när hon började skolan. - Foto: Privat
Efter ett självmordsförsök fick Cecilie ett meddelande: "Hoppas ditt självmordförsök lyckades"
3 av 3
Efter ett självmordsförsök fick Cecilie ett meddelande: "Hoppas ditt självmordförsök lyckades" - Foto: Privat

Cecile nätmobbades: "Hoppas du lyckas med ditt självmord"

Efter flera års mobbning blev Cecile självmordsbenägen. Efter självmordsförsök sade en mobbare att de hoppades hon var död.


För många barn som utsätts för mobbning är konsekvenserna allvarliga.

20-åriga Cecile har mobbats nästan hela sitt liv i skolan och på nätet. Mobbning som ledde till att hon åt frukost på skoltoaletten, började skada sig själv och till slut ville ta sitt liv.

– Jag satt framför datorn, som var full av elaka meddelanden. Vid den tidpunkten kändes det som om allt var emot mig. Jag var ovän med min familj, jag hade inga vänner, ingen att prata med och jag mobbades varje dag. Så småningom började jag tänkte att det vore bättre om jag inte var där, och att det skulle vara en lättnad för alla om jag dog, berättar hon för MetroXpress.


Det startade redan när Cecilie började skolan. I fjärde klass flyttade hon till Köpenhamn och började en ny skola. Där fortsatte mobbningen.

– Jag mobbades för allt. För att jag var ny i klassen, att jag hade glugg mellan framtänderna och att jag var smal.

Cecile i tredje klass. Bildkälla: Privat

Nätmobbades – började skada sig själv

Cecile och hennes klasskamrater brukade hänga på sociala medier som MSN och danska Arto. Där skapade klasskamraterna falska profiler i hennes namn, som användes för att förnedra Cecile och sprida rykten och henne och hennes familj. Med tiden hakade obekanta och anonyma människor på mobbningen mot Cecile.

Mobbningen ledde till att Cecile började skada sig själv.

– Det började med att jag hade ett gummiband runt min handled, som jag började snärta mig själv med. Det är svårt att förklara, men på ett sätt hjälpte det mig att själv orsaka mig smärta i stället för de som mobbade mig gjorde det, berättar hon.

Med tiden började Cecile skära sig själv. Flera gånger bytte Cecilie skola, men mobbningen tycktes förfölja henne. Det var då hon började se självmord som den enda utvägen, och hon försökte ta sitt liv när hon var 16 år.

"Jag hoppas ditt självmord lyckades"

När Cecilie överlevde sitt självmordförsök såg hon att hon hade fått flera meddelanden.


– Jag har fått flera meddelanden från folk som skrev att de hoppades att jag inte läste det de skrivit, för det hoppades att mitt självmord lyckades, och att jag var död.

I dag mår Cecile mycket bättre. Efter självmordsförsöket fick hon hjälp av en psykolog och med tiden blev det bättre.

– Det var en stor lättnad för mig att tala med en psykolog. Det hjälpte mig att tala med någon om mina problem och upplevelser, att jag blev tagen seriöst och att jag fick veta att det inte var mig det var fel på, berättar hon för MetroXpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om pappans meddelande efter mobbade sonen Daniels självmord och den här tjejens hämnd på lillasysterns mobbare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!