Jacob, 11, försvann för 27 år sedan – nu har sanningen kommit fram

- 07/09/2016, 18:08
Jacob blev kidnappad framför ögonen på sin lillebror – nu har mördaren erkänt.
1 av 2

Jacob blev kidnappad framför ögonen på sin lillebror – nu har mördaren erkänt.

National Center for Missing and Exploited Children/TT

Jacob fick bara bli 11 år gammal.
2 av 2

Jacob fick bara bli 11 år gammal.

National Center for Missing and Exploited Children

"Jacob, vi är så ledsna. Det är otroligt hur smärtsamt det är att veta vad som hände. Hans sista timmar, hans sista minuter."

Det är ett mysterium som plågat Minnesota i nästan 30 år. Vad hände med Jacob Wetterling, som försvann spårlöst 1989? Nu har den fruktansvärda sanningen kommit fram.

Jacob, som var 11 år gammal när han försvann, hittades död för några dagar sedan, och nu har hans mördare Danny Heinrich, som länge förnekat mordet, erkänt. På tisdagen stod han i rättssalen och berättade vad han gjorde den där dagen för 27 år sedan.

Enligt Star Tribune ska Heinrich ha kidnappat Jacob vid en återvändsgränd, satt på honom handklovar, sedan kört iväg honom, förgripit sig på honom för att sedan avrätta honom kallblodigt.

”Vad har jag gjort fel?”, ska pojken ha frågat när han blev ivägsläpad av den maskerade Heinrich, mitt framför ögonen på sin lillebror och sin bästa vän.

Tidigare hade pojkarna försökt ge Heinrich den videokassett de precis hyrt, i tron om att mannen var en rånare, men Heinrich slog bara bort kassetten.

Det sista Jacob fick uppleva, enligt Heinrich själv, var att mördaren klädde av honom och antastade honom. När en polisbil körde förbi fick Heinrich panik och bad Jacob vända sig om. Bara sekunder senare var Jacob död. Han fick bara bli 11 år gammal.

”Han visste inte vad som skulle hända”, berättade Heinrich i domstolen.

Mamman i tårar efter beskedet

– Jag vill bara säga… Jacob, vi är så ledsna. Det är otroligt hur smärtsamt det är att veta vad som hände. Hans sista timmar, hans sista minuter, sa Jacobs mamma Patty på en presskonferens efter att Heinrich erkänt det hemska brottet, skriver Star Tribune.

Och föräldrarna förklarade vid presskonferensen att de aldrig, aldrig gav upp hoppet.

– För oss var Jacob vid liv ända tills hans kropp hittades.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.