Pablo Escobars och hans fru Maria Victoria Henao Vallejo
1 av 6
Pablo Escobars fru Maria stod alltid bakom sin man – oavsett vad som hände. - Foto: TT/Wikipedia
Pablo Escobars och Maria Victoria Henao Vallejo i publiken
2 av 6
Pablo, Maria och sonen Juan. - Foto: TT
Pablo Escobar sägs vara den mest kände knarksmugglaren genom tiderna.
3 av 6
Pablo Escobar sägs vara den mest kände knarksmugglaren genom tiderna. - Foto: TT
Han och hans kartell smugglade enorma mängder droger till USA under 70- och 80-talet.
4 av 6
Han och hans kartell smugglade enorma mängder droger till USA under 70- och 80-talet. - Foto: TT
Han och Maria gifte sig när Maria var 15 och han 26.
5 av 6
Han och Maria gifte sig när Maria var 15 och han 26. - Foto: TT
Escobar sköts till döds 1993 efter en lång jakt där både colombiansk polis och amerikansk säkerhetspolis deltagit.
6 av 6
Escobar sköts till döds 1993 efter en lång jakt där både colombiansk polis och amerikansk säkerhetspolis deltagit. - Foto: TT

Hon var gift med en av världens farligaste män

Bakom den fruktade narkotikakungen Pablo Escobar fanns det en kvinna som alltid stod vid hans sida, genom vått och torrt.


Den ökända knarkbaronen och smugglaren Pablo Escobar satte skräck i hela Colombia under 80-talet med sin Medellin-kartell. Han har kallats för världens mest kända knarksmugglare. På 90-talet värderades hans förmögenhet till ungefär 30 miljarder dollar, cirka 255 miljarder kronor.

Men han var inte ensam genom allt det här. Det fanns hela tiden en kvinna bakom honom som älskade honom högt, trots hans brutala livsstil och den ständiga fara som präglade parets liv.

Pablo, Maria och sonen Juan. Bildkälla: TT

Den kvinnan var Maria Victoria Henao Vallejo. Paret började träffas när Maria bara var 13 år och Escobar 24. Trots protester från Marias föräldrar gifte sig paret när Maria var 15 och Pablo 26. Maria fick då gå rakt in i en värld av enorm rikedom och överflöd, skriver Daily Entertainment News.

Escobar hade enorma gods, flygplan och bilar med tillhörande chaufförer. Maria saknade aldrig något. Hon fick vara med om Escobars uppgång och fall. Från början var han älskad av det colombianska folket för sitt engagemang för fattiga. Han byggde bland annat kyrkor och skolor. Hon stod också vid hans sida till slutet då knarkkriget mot staten förvandlade hela colombias huvudstad till en krigszon, enligt BBC.

Inte ens när Escobar sköt ner ett passagerarflyg där 170 personer miste livet, i ett försök att mörda presidenten, vek hon från hans sida. Enligt många måste Maria verkligen ha älskat Escobar djupt.

Paret fick på kort tid två barn. Sonen Juan och dottern Manuela, som båda senare bytte namn. Under åren fick Maria dock stå ut med flertalet älskarinnor. Men inte heller då vek hon från makens sida.

Pablo Escobar. Bildkälla: TT

Men 1993 kom det oundvikliga slutet. Pablo Escobar sköts till döds av colombiansk polis på ett hustak och familjen blev tvungen att fly, både från rättvisan och från hämndlystna fiender.

De tog sig till Argentina och slog sig ner i Buenos Aires där alla familjemedlemmar bytte namn. Staten omhändertog de mesta av Escobars rikedom. Efter några år i Argentina greps dock Maria och Juan för pengatvätteri och samarbete med narkotikabaroner i Uruguay, skriver Xpatnation.

De dömdes till 15 månaders fängelse. Efter det har både Maria och sonen Juan har varit med i media flera gånger. Juan har också gjort en dokumentär kallad "Pecados de mi padre" som betyder "Min faders synder".

Juan har även totalsågat den kände Netflix-serien "Narcos" som handlar om Escobar. Han menar att den är väldigt historiskt inkorrekt på flera olika sätt, berättar han för Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om de värsta drogbaronerna genom tiderna.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett Narcos?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ung person livshotande skadad i skidolycka

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Två män har gripits i tyska Bayern, misstänkta för att ha spionerat för Ryssland och planerat bombdåd och mordbrand i Tyskland – bland annat mot en amerikansk militärbas. Syftet var enligt anklagelserna att undergräva Tysklands militära stöd till Ukraina.

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.