Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaninerna skriker av smärta – för att din tröja ska bli mjuk

- 16/09/2016, 10:33

Varning för obehagliga bilder. Kläder med angorakaninull kan vara sköna men för de stackars kaninerna är det absolut inte lika skönt.

Kläder med angorakaninull kan vara sköna men för de stackars kaninerna är det absolut inte lika skönt. Nya smygtagna bilder visar på barbarisk behandling av djuren.

Det är den franska djurrättsorganisationen One Voice som släppt en video där de i smyg filmat hur det ser ut på bondgårdar som föder upp angorakaniner för ull. Djurplågeriet verkar vara utbrett.

Organisationen har filmat på sex olika bondgårdar runt om i Frankrike och det är riktigt obehagliga bilder. Kaninerna tvingas bo i små burar och ullen dras från kroppen på ett för kaninen väldigt smärtsamt sätt. Kaninerna skriker av smärta och enligt organisationen blir kaninerna skadade för livet av den här behandlingen.

Angoraull är känt för att vara väldigt mjukt och vara varmt, så det passar bra till tröjor och strumpor. Efter att sett de här bilderna kanske en eller annan tänker om och inte köper kläder med angoraull.

Nyheter24 kunde förra veckan visa bilder från Kina där man kunde se en hund kokas levande för att bli mat, riktigt obehagliga bilder som visar på ett overkligt djurplågeri.