Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kraftig explosion på Manhattan – minst 29 personer skadade

- 18/09/2016, 08:20
1 av 4

TT

2 av 4

TT

3 av 4

TT

4 av 4

TT

Det finns i nuläget inga bevis på den kraftiga explosionen har en koppling till terrorism. Men polisen menar att det inte ska ha varit en olycka.

En kraftig explosion hördes på Manhattan i New York under lördagskvällen. Det var på West 23rd Street, mellan den sjätte och sjunde avenyn i stadsdelen Chelsea runt 20.30, lokal tid, som explosionen inträffade.

I nuläget ska minst 29 personer ha skadats och en av dem uppges vara allvarligt skadad.

– De tidiga indikationerna är att det här var en avsiktlig handling. Vi kommer att ha mycket mer att säga inom de närmaste timmarna, säger borgmästare Bill de Blasio under en presskonferens.

En stor utredning har inletts men i nuläget finns det inget som tyder på att det finns en koppling till terrorism, men menantiterrorenheten är inkopplad i utredningen, rapporterar Aftonbladet.

Under söndagsmorgonen vid 05-tiden, svensk tid, hittade New York-polisen ännu ett misstänkt föremål. Föremålet tros ha varit en tryckkokare kopplad till kablar och en mobiltelefon enligt poliskällor till CNN.

– Det var en hög smäll och hela vår lägenhet skakade, säger Neha Jain, 24, som bor i närheten, till NBC News.

– Alla tavlor föll till golvet och sen hörde jag folk skrika.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.