Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon blev avstängd från skolan – för rasistisk bild på Snapchat

- 19/09/2016, 18:09
Paige blev avstängd från Kansas state university efter den här bilden.
1 av 3

Paige blev avstängd från Kansas state university efter den här bilden.

Bilden i kombination med texten "Feels good to finally be a nigga" var inte okej.
2 av 3

Bilden i kombination med texten "Feels good to finally be a nigga" var inte okej.

Snapchat

Kom ihåg att följa Nyheter24 på Snapchat!
3 av 3

Kom ihåg att följa Nyheter24 på Snapchat!

Blackface och texten "nigga" var inte okej, bestämde universitetet. Efter att Paige lagt ut bilden på Snapchat blev hon avstängd.

Att det är viktigt att tänka på vad en lägger ut på sociala medier vet de flest om. Trots det gjorde Paige Shoemaker misstaget att lägga ut den här osmakliga bilden på sin Snapchat.

För det flesta är det välkänt att det inte är okej att rita så kallat blackface, något Nyheter24 skrivit om många gånger. Särskilt aktuellt brukar ämnet vara under halloween när många väljer att klä ut sig rasistiskt.

Men i det här fallet handlar det inte om att Paige målat ett blackface – i alla fall inte med mening, vilket KSNT rapporterat om.

blackface nigga snapchatSnapchat

– Vi vill att folk ska veta att det inte är ett blackface. Vår intention var inte att måla våra ansikten, säger Paige, skriver KSNT.

Hon säger att det svarta bara var en ansiktsmask. Dessutom försvarar hon att hon använde ordet "nigga" med att hennes kompisar tycker det är okej. Skolan accepterade däremot inte Snapchatbilden.

När bilden spridits på Facebook och tillslut nått Kansas State University blev Paige avstängd från sin utbildning. Efter det har hon bett om ursäkt i ett Facebookinlägg, skriver KSNT.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Var det rätt att hon blev avstängd?