Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thalassa skulle få lägre hyra – om hon sög av hyresvärden varje vecka

- 26/09/2016, 19:20
Hyresvärden ringde upp Thalassa och sade att hon kunde få hyran sänkt, men bara på ett villkor.
1 av 2

Hyresvärden ringde upp Thalassa och sade att hon kunde få hyran sänkt, men bara på ett villkor.

Facebook/TT

Att hons skulle ge honom en avsugning varje vecka.
2 av 2

Att hons skulle ge honom en avsugning varje vecka.

Facebook

23-åringen från Köpenhamn fick en chock när hon pratade med hyresvärden till en lägenhet hon funderade på att hyra.

Bostadsmarknaden på andra sidan Öresund verkar inte vara mycket bättre än i Sverige. Många unga slåss mot skyhöga hyror och bristande utbud även i Danmark.

En av dem som gett sig in i bostadsletardjungeln är 23-åriga Thalassa Phillips från Köpenhamn. Men det visade sig att det var betydligt obehagligare än hon trott att leta bostad, det skriver BT.

Hon bor för tillfället hemma hos sina föräldrar men vill flytta i hop med sin partner. Efter att ha registrerat sig på sajten Boligbasen blev hon kontaktad av en man. Han berättade att han hade en lägenhet på bottenvåningen med en hyra på 7 000 danska kronor.

Thalassa tyckte det lät bra och pratade vidare med mannen. Men efter en liten stund tog samtalet en helt ny vändning.

Thalssa. Bildkälla: Facebook

– Han säger att hyran är 7 000 kronor men att den skulle kunna vara mycket billigare. Sedan säger han något jag inte hör så jag ber honom upprepa det. Då säger han: "Om du ger mig en avsugning i veckan så kan du få den för halva priset". Jag blev så chockad att jag kastade på luren, berättar Thalassa för BT.

Enligt psykologiforskaren Torben Bechmann Jensen på Köpenhamns Universitet förklarar att det har blivit vanligare med den här typen av erbjudanden sedan "sugar dating", där en part betalar för uppvaktningen, blivit större.

Han beskriver det som en form av gråzonsprostitution, där många kvinnor även kan känna sig tvingade att göra det för att ha råd att bo någonstans.

Thalassa kände sig efter händelsen kränkt och krävde att hon skulle få tillbaka de 599 kronor som betalt till Boligbasen. Det går dock inte att spåra mannen som ringde upp henne då han ringde från dolt nummer och en del av tjänsten som Boligbasen erbjuder innebär att de sökandes kontaktuppgifter visas offentligt.

Boligbasen själva förnekar att något sådant som det Thalassa varit med om hänt tidigare, skriver BT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om berättelserna om vilka sexuella övergrepp tjejer utsätts för – varje dag.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du fått något skamligt förslag när du letat bostad?