Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Om du trodde Nordkorea var illa borde du kolla in de här länderna

- 26/09/2016, 21:49
Det finns fler länder än Nordkorea som en bör vara försiktig att åka till.
1 av 3

Det finns fler länder än Nordkorea som en bör vara försiktig att åka till.

Montage/TT

Honduras.
2 av 3

Honduras.

TT

Pakistan.
3 av 3

Pakistan.

TT

Många regeringar varnar turister från att åka till de här länderna.

Nordkorea är ett av världens mest hemlighetsfulla länder. När medierna skriver om landet berör det inte sällan Kim Jong-Uns lagar, landets kärnvapentester och dess fruktansvärda inskränkningar på mänskliga rättigheter.

Som turist är det svårt att resa i Nordkorea, eftersom turismen kontrolleras hårt. Och ens resa kan snabbt nå en vändning. Tidigare i år försökte en amerikansk journalist ta en propaganda-poster. Det var inte populärt och journalisten fängslades.

Men hur absurt det än må låta finns det länder som faktiskt är värre, skriver Independent.

Honduras

Bildkälla: TT

I centralamerikanska Honduras råder stora problem med både brott och våld i hela landet. Det är även ett av de länder där det begås flest mord i hela världen.

Det brittiska utrikesdepartementet, FCO, varnar för att ens gå i städerna Tegecugalpa, San Pedro Sula och “andra storstäder och städer på fastlandet i Honduras.”

Tchad

Bildkälla: TT

I Travel and Toruism Competitiveness Report, som rankar länder utifrån säkerhet och trygghet, rankades Tchad 2015 längst ner på listan. Landet är sedan 1960-talet drabbat av inbördeskrigs och väpnade konflikter, och attackeras av extremistgruppen Boko Haram.

Pakistan

Bildkälla: TT

Enligt en rapport från Global Peace Index är Pakistan ett av världens tio minst fredliga länder. Här är det bland annat olagligt att vara homosexuell, vilket kan ge upp till livstids fängelse.

De flesta länder avråder från alla typer av resor till stora delar av Pakistan, och på många ställen måste turister ha sällskap med en väpnad eskort.

Somalia

Bildkälla: TT

På grund av konflikterna i Somalia avråder FCO från allt resande. Enligt FCO har terrorgrupper uttalat hot mot västerlänningar och de som arbetar för västerländska organisationer, skriver Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du varit i något av de här länderna?