Tom klagade på yrsel och huvudvärk – sen upptäckte han dödliga cancern

Det började som yrsel och huvudvärk – men det visade sig att Tom svävade i livsfara.


Vi är väl alla rädda för att drabbas av en svår sjukdom, eller att någon i vår närhet ska göra det. Och det kanske är dumt att gå runt och oroa sig, men för tvåbarnspappan Tom Walker från Wales räddade det hans liv.

Allt började när 36-åringen läste en Facebook-status från en vän som lidit av hjärntumör, som han började fundera. Hade han inte känt av samma symptom själv?

– Det började med att jag var på jobbet och kände mig yr, speciellt när jag tittade uppåt och åt sidorna. Jag tänkte att det var något med blodtrycket, säger Tom till Wales Online.

Men det blev bara värre. Och när Tom kollapsade inför sina barn sent en kväll bestämde han för att för att gå till läkaren. Men läkaren skickade hem honom igen, och menade att han hade en lättare infektion.

Men problemen fortsatte, och det var då Tom kom ihåg vännens Facebook-inlägg.

– Min väns dotter hade haft en hjärntumör, och han hade beskrivit hennes symptom. Sen läste jag en kollegas Facebook-status som handlade om samma sak. Det var då jag förstod, säger Tom.

Huvudvärken och yrseln var inte en infektion. Det visade sig vara en allvarlig hjärntumör.

Redan efter två veckor åkte Tom in till sjukhuset och fick tumören bortopererad, genom att läkaren skar ett långt snitt i Toms nacke.

Och nu vill Tom varna andra som kan ha hjärntumörer utan att veta om det.

– Om det inte var för att jag läste den där Facebook-statusen kanske jag inte hade levt i dag, säger Tom till Wales Online.

I dag mår Tom bra, och är tacksam över att han kollade upp sjukdomen.

En annan allvarligt sjukdom som kan vara svår att upptäcka är hjärnhinneinflammation – 21-åriga Jennifer trodde att hon var bakis, men bara ett dygn senare var hon död. Läs mer om det här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig över att bli allvarligt sjuk?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Minskad orderingång för ABB

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.